Antena Meniu Search
x

Satul Breb, un adevărat paradis pentru turişti în Maramureș

Dacă vreţi să evitaţi aglomeraţia de la munte, vă propun o destinaţie de vacanţă inedită: un mic sat din Maramureş a devenit una dintre cele mai apreciate atracţii turistice din ţară.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 25.08.2020, 17:51

Vezi și
  • Frumuseţea s-a născut la sat, spune o vorbă din bătrâni.
  • Iar satul maramureşean Breb este un astfel de loc.

Vorbim despre Breb, un loc bogat în obiceiuri, a cărui frumuseţe l-a fascinat chiar şi pe Prinţul Charles, care şi-a cumpărat aici câteva case tradiţionale din lemn.

Frumuseţea s-a născut la sat, spune o vorbă din bătrâni. Iar satul maramureşean Breb este un astfel de loc. Chiar şi în anul pandemiei, peisajele de la poalele Munţilor Gutâi şi casele din lemn au făcut din Breb cea mai căutată destinaţie turistică din Maramureş.

Oana Udrea, turist: Ne au plăcut căsuţele mici, cu geamurile astea albastre, am venit să le căutăm. Am zis hai să venim, să ne plimbăm pe jos, că asta am venit să vedem la Maramureş. Oameni în curţile lor cum lucrează.

Departe de agitaţia oraşelor, turiştii învaţă cum e viaţa la ţară. Iar prima oprire este, bineînţeles, la restaurantul din sat. Alexandru a venit din Timişoara pentru o vacanţă pe care nu o va uita prea curând.

Alexandru Valentin, turist: Despre Breb am citit câteva lucruri pe internet şi am zis hai să mergem să viziăm. Este fain că încă se păstrează aici tradiţiile şi poţi să vezi oamenii în viaţa de zi cu zi, fără marketing, fără prezentări pompoase.

Simplitatea acestui loc a cucerit-o şi pe Oana, care nu a putut rata o şedinţă foto în costum tradiţional.

Oana Lucea, turist: Am mai vazut o familie care a facut poze aici in costum popular si atunci am cerut si noi si au fost foarte drăguţi si ne-au dat vreo trei costume ca sa ne alegem.

Cum în Breb, ospitalitatea e cuvântul de ordine, mătuşa Maria şi-a transformat casa, veche de peste o sută de ani, în pensiune pentru ca turiştii să aibă unde înnopta. Cei care ajung o dată aici, revin mereu cu acelaşi drag.

Maria Marin, proprietar pensiune: În ea m-am născut, în ea m-am căsătorit. Căsuţa are patru camere, cu patru băi. Turiştii sunt foarte încântaţi, mereu ne spun că se bucură când văd căsuţa asta şi-şi aduc aminte de vremurile de demult.

Şi pentru că locul le aminteşte de copilărie, turiştii au început deja să rezerve locuri pentru sărbătorile de iarnă din 2021.

Ramona Petran, administrator pensiune: Plimbare cu sania daca e zăpadă, dacă nu şi cu căruţa, pomana porcului daca vb de sarbatorile de iarna, seara cu ceteraşi, primim colindători.

O noapte de cazare în Breb pentru sezonul rece poate ajunge până la 300 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Satul Breb, un adevărat paradis pentru turişti în Maramureș