Antena Meniu Search
x

Satul de Vacanţă din Mamaia, casă pentru refugiaţii salvaţi recent de Garda de Coastă de pe Marea Neagră

Satul de Vacanţă din Mamaia a devenit casă pentru refugiaţii salvaţi recent de Garda de Coastă de pe Marea Neagră.

Vezi și

Satul de Vacanţă din Mamaia a devenit casă pentru refugiaţii salvaţi recent de Garda de Coastă de pe Marea Neagră. Oamenii nu ştiu ce le rezervă viitorul, dar sunt decişi să lase trecutul în urmă.

Pe mare, între valuri mari de 6 metri, înghesuiţi într-o bărcuţă, dar cu gândul la o viaţă nouă. Aşa au reuşit să suprevieţuiască, timp de 4 zile, aproape 160 de refugiaţi. 

Ahmad e unul dintre migranţii aflaţi pe barcă. A luptat în trupele de comando ale armatei irakiene. Dar atrocităţile comise acolo au fost greu de suportat chiar şi pentru el: "Ţara mea e foarte periculoasă acum. Înainte era liniştită, dar acum vin iranienii, vin luptătorii ISIS, vin teroriştii. Mulţi se grupează în ţara mea pentru razboi. Iar kurzii nu ştiu de ce. De ce vin iranienii în ţara mea? De ce ne omoară copiii?"

Răspunsul la întrebări nu l-a primit. Aşa că a decis să-şi ia familia şi să plece cât mai departe: "Cred că e sigur aici, că familia mea e în siguranţă aici. Toată familia a spus că va sta în România. Pentru totdeauna!"

"În ţara mea, nu avem nimic care să ne protejeze. +05:17 Nu te poţi uita la ştiri. Pentru că, de fiecare dată, vezi doar crime. Mama a vândut maşina, a vândut casa, apoi a vândut tot! Pentru ca eu, fratele meu şi sora mea să plecăm într-o noua viaţă." O viaţă nouă care a început în satul de vacanţă din Constanţa.

Din cei 157 de refugiaţi salvaţi de pe mare, peste 50 au cerut azil politic şi au primit statutul de "tolerat". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Satul de Vacanţă din Mamaia, casă pentru refugiaţii salvaţi recent de Garda de Coastă de pe Marea Neagră