Antena Meniu Search
x

Satul Piatra, din judeţul Hunedoara, la un pas de a rămâne pustiu

Un sat din judeţul Hunedoara este la un pas de a rămâne pustiu! Ultima familie care mai trăieşte acolo se gândeşte să se mute. Oamenii stau în vârf de munte şi au un copil mic. Iar iernile sunt cumplit de grele. 

Vezi și

Un sat din judeţul Hunedoara este la un pas de a rămâne pustiu! Ultima familie care mai trăieşte acolo se gândeşte să se mute. Oamenii stau în vârf de munte şi au un copil mic. Iar iernile sunt cumplit de grele. I-ar ajuta dacă ar avea nişte drumuri ca lumea, însă autorităţile locale sunt depăşite de situaţie.

Comuna Bătrâna este situată în Munţii Poiana Ruscă, la aproape 1000 de metri altitudine. Este formată din patru sate, în care sunt numai 115 locuitori.

În satul Piatra locuieşte familia Achim. Cei doi au un băieţel de un an şi şapte luni. E singura familie de acolo, dar - din cauza condiţiilor grele de trai - oamenii vor să se mute.

Turismul ar fi o şansă mare pentru această zonă unde sunt rezervaţii naturale, peşteri, tradiţii şi obiceiuri vechi. Mai grav este că situaţia din comuna Bătrâna nu este singulară în judeţul Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Satul Piatra, din judeţul Hunedoara, la un pas de a rămâne pustiu