Antena Meniu Search
x

Un sat din judetul Neamt are un numar record de vaduve

Intr-un loc parca rupt de lume, din judetul Neamt, exista Satul Vaduvelor. Are 60 de familii, iar 43 dintre ele aau cate-o vaduva.

Vezi și

In ciuda longevitatii lor, femeile nu au in sat nici macar o asistenta sau o moasa. Au mers de fiecare data pe jos sapte kilometri, dus-intors, pana in satul vecin sau au indurat durerile. Unele chiar au nascut singure, ori s-au ajutat una pe alta, asa cum s-au priceput.

“Sunt niste femei deosebite care au trecut prin valtorile vietii. Au crescut copii, au facut multe lucruri la viata lor”, spune primarul comunei Pancesti.

Au o varsta inaintata, dar continua sa se descurce singure. Taiatul lemnelor, curatenie, mancare, carpitul peretilor, de toate se ocupa.

Duminica sau zilele de sarbatore sunt pentru plimbare. Se intalnesc toate la biserica sau aprind lumanari la morminte pentru sufletele barbatilor care au trecut, inaintea lor, pe cealalta lume. Daca le intrebi care este secretul lor, ridica din umeri si privesc spre cer, acolo unde toata viata au cautat si au gasit raspunsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Un sat din judetul Neamt are un numar record de vaduve