Antena Meniu Search
x

Video Directoare de liceu din Medgidia, acuzată că jignește profesorii

Scandal la o şcoală din Medgidia. Profesorii s-au trezit cu un director despre care spun că le-a fost impus de inspectoratul şcolar, fără a fi consultaţi în prealabil. Mai mult, cadrele didactice susţin că noua directoare este conflictuală şi îi jigneşte. Drept urmare, aceştia au trimis o scrisoare deschisă în care îşi spun nemulţumirile către Ministerul Educaţiei şi altor instituţii, inclusiv peşedintelui României.

de Redactia Observator

la 12.01.2021, 14:52

Vezi și
  • Profesorii şi-au dat demisia în bloc din consiliul de administraţie

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Profesorii de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia au protestat astăzi, nemulţumiţi de numirea noului director. Cadrele didactice spun că sunt permanent jignite şi ameninţate de acesta.

Marius Furtună, profesor: E vorba de atitudinea pe care doamna Copilu a avut-o în ultimii ani față de școală. Neimplicarea in activitățile școlii, permanentele agresiuni verbale, jigniri aduse tuturor. A spus despre cancelarie că e o menajerie.

Profesorii şi-au dat demisia din consiliul de administraţie, iar activitatea în şcoală este blocată.

"Eu sunt una din victimele dânsei. Am fost hărțuită, am deja o plângere la secretariatul școlii. Dansa s-a luat de fața mea spunând că iar am mimica pe care nu o agreează și a început să mă amenințe", susține o profesoară.

Daniela Andronache, profesoară: Este imposibilă colaborarea cu această doamna directoare pentru că orice discuție cu dumneaei degenerează în ceartă.

Noul director, contestat de toţi colegii, este de 29 de ani în învăţământ şi este profesor de informatică. Iar conflictul este mai vechi, recunosc cadrele didactice.

Mariana Copilu, director școală Medgidia: Au fost niște observații facute vizavi de activitatea unora. A fost probabil o chestie spusă la nervi, nu îmi amintesc cu exactitate.

De cealaltă parte, Inspectorul Şcolar General spune că a fost singura candidată la funcţia de director.

Sorin Mihai, inspector școlar general: Așteptăm să vedem care va fi situația de acum încolo. Trebuie convocat consiliul profesoral care să stabilească un nou consiliu de administrație, dacă cel care a funcționat până pe 8 ianuarie nu mai e, și vom vedea mâine ce avem de făcut.

Profesorii care au protestat astăzi au trimis şi o scrisoare deschisă Ministerului Educaţiei şi Preşedintelui României prin care cer schimbarea noului director. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Directoare de liceu din Medgidia, acuzată că jignește profesorii