Antena Meniu Search
x

Scandal la Bacalaureat, după contestații

E scandal la BAC, după afişarea rezultatelor la contestaţii. Diferenţele de punctaj sunt uriaşe în unele cazuri, se plâng elevii nemulţumiţi şi părinţii lor. Unii absolvenţi de zece au obţinut notele meritate abia după recorectare

Vezi și

E scandal la BAC, după afişarea rezultatelor la contestaţii. Diferenţele de punctaj sunt uriaşe în unele cazuri, se plâng elevii nemulţumiţi şi părinţii lor. Unii absolvenţi de zece au obţinut notele meritate abia după recorectare. 

La fel şi unii olimpici, care s-au trezit cu note de elevi mediocri, la BAC. Unul din zece elevi a depus contestaţie, iar cei mai mulţi au avut sorţi de izbândă.

De dimineaţă, elevii au aşteptat cu sufletul la gură notele finale, din urma contestaţiilor.

Asta după ce profesorii care i-au corectat prima dată lucrarea la limba română au notat-o cu 6,65. Pentru Raluca, o elevă care s-a pregătit intens pentru BAC a fost un şoc.

Iar fata nu e singura care ar fi fost pedepsită pe nedrept la prima coractare. Fiica fostei campioane Violeta Beclea a trecut printr-o experienţă asemănătoare.

Diferenţe mari pe care nu le-au putut înţelege nici absolvenţii şi nici părinţii.Nemulţumiri sunt şi în judeţul Bihor, unde o şefă de promoţie a fost eliminată din examen pentru că l-ar fi fraudat, pe lângă alţi 180 de elevi.

Părinţii elevilor care au dat BAC-ul la Colegiul Tehnic Unirea din Ştei cer autorităţilor să reexamineze camerele de supraveghere. În opinia lor, ancheta s-ar fi făcut prea rapid iar în cazul unor absolvenţi s-ar fi luat decizii pripite.

În toată ţara au fost depuse peste 50 de mii de contestaţii iar rata de promovare a crescut cu 1,5 procente de la 66,4% înainte de recorectări până la 67,9% după.

Şi mediile de zece s-au înmulţit după contestaţii - de la 67 la 81. Mai sunt totuşi şi elevi care se simt în continuare nedreptăţiţi. O tânără din Şimleul Silvaniei a scris o scrisoare deschisă ministrului educaţie prin care îi transmite că îi pare rău că a stat acasă şi a învăţat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Scandal la Bacalaureat, după contestații