Antena Meniu Search
x

Craiova: Pui de leu de patru luni, tinut ascuns si descoperit de autoritati

Un pui de leu de numai patru luni, nascut in captivitate, a fost gasit ascuns intr-o cusca, la gradina zoologica din Craiova

Vezi și

Aceeasi, unde, in urma cu o saptamana alti patru pui au murit la o zi dupa nastere. Descoperirea de astazi alimenteaza zvonurile ca puii nascuti si nedeclarati ar putea ajunge pe piata neagra unde sunt vanduti pe mii de euro. Cazul de la Craiova e anchetat acum de Politie.

Patru luni a fost ascuns intr-o cusca izolata. Un pui de leu, nascut in captivitate, pentru care angajatii gradinii zooologice din Craiova nu au niciun act. "L-am dat afara pe ingrijitor, pe administrator si probabil ca o sa mai dam zece afara perntru ceea ce s-a intamplat", a declarat Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

Puiul gasit alimenteaza zvonurile ca in gradinile zoologice puii nu sunt declarati tocmai pentru a fi vanduti apoi, pe piata neagra. Autoritatile cred insa ca administratorii se tem de amenzi deoarece reproducerea in captivitate este interzisa.

In urma cu o saptamana, o leoiaca de la aceeasi Gradina zoologica a adus pe lume, in cusca ei de cativa metri patrati, patru pui. Nu a ajutat-o nimeni. Nici macar veterinarul gradinii zoologice care sustine ca nu stia ca felina este gestanta. Dupa nastere, puii pe care veterinarul ii considera morti, au mancat si s-au jucat sub privirea leoaicei.

Pe piata neagra traficantii castiga si cateva mii de euro pe un singur exemplar. "Acum trei ani iar s-au nascut trei pui care au fost luati de ingrijitori, nimeni nu mai stie ce s-a intamplat cu ei", explica Kuki Barbuceanu, coordonator proiecte Vier Pfoten Romania.

Pana la jumatatea lunii iulie, Gradina zoologica din Craiova a fost somata sa cedeze toate animale altor parcuri din tara. Primaria a fi cerut, insa, o amanare, pentru a putea incepe reconstructia adapostului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Craiova: Pui de leu de patru luni, tinut ascuns si descoperit de autoritati