Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scandal uriaş la cea mai prestigioasă Universitate de Medicină din România

Scandal uriaş la cea mai prestigioasă Universitate de Medicină din România. Mii de medici care au dat admiterea pentru un loc de rezident au aşteptat ore în şir

de Redactia Observator

la 19.11.2017 , 19:43

Scandal uriaş la cea mai prestigioasă Universitate de Medicină din România. Mii de medici care au dat admiterea pentru un loc de rezident au aşteptat ore în şir să afle ce se întâmplă cu notele lor. Au fost veşti că toţi sunt picaţi. O eroare a sistemului electronic de corectare a grilelor ar fi punctat lucrările cu note sub cinci. Conducerea Universităţii Carol Davila nu a reuşit să-i liniştească. În cele din urmă, Ministerul Sănătăţii a recunoscut greşeala. Toate lucrările vor fi recorectate. 

"A fost o fată care a luat 400 şi apoi, la corectură a luat 920. Să te aştepţi la o notă mare şi apoi să vină să ţi se spună că nici nu ai luat punctajul de trecere este un şoc." Patru ore au stat în sălile de examen. Au fost testele grilă cu 200 de întrebări, iar înainte de a primi nota au trăit şocul. O eroare de soft le-ar fi dat note mai mici decât meritau. "Colege care au obţinut 850 de puncte, arăta că ar fi obţinut 400 de puncte. Ar fi urmat ca toţi cei 250 de candidaţi să fim declaraţi respinşi."

Eroarea de corectare a fost semnalată mai întâi de cei care au dat examenul pentru specilaizarea stomatologie. În ciuda plângerilor verbale, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie a susţinut că nu sunt probleme cu softul. Însă, câteva ore mai târziu, Ministerul Sănătăţii a recunoscut ceea ce reclamau medicii. "Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidentiat Bucureşti în timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs, a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidaţii din Centrul Universitar Bucureşti."

Vezi și

Şi-au primit notele oficiale cu trei ore întârziere. Cei nemulţumiţi au la dispoziţie 48 de ore pentru a depune contestaţii. 

Pe acelaşi subiect

Concurenţa este mare. Anul acesta sunt aproape 4000 de locuri disponibile la rezidenţiat. Un număr egal cu cel al absolvenţilor din 2017. Totuşi, mai sunt şi alţi 3000 de medici, care vor să schimbe disciplina pe care s-au specializat deja, sperând să obţină o notă mai bună la rezidenţiat şi astfel să câştige prioritate la alegerea specializării. 

Dar locurile din spitale disponibile pentru cei 4000 de rezidenţi nu sunt niciodată de ajuns. Anual, în spitalele din România se eliberează în jur de 400 de locuri pentru medicii aflaţi la început de carieră. 

Deşi medicii rezidenţi nici nu ştiu ce salarii vor primi de la începutul anului viitor. Bonurile de masă sau bursele pe care le primeau până acum ar putea dispărea şi ele. Astăzi au protestat în faţa ministerului Sănătăţii. 

Au pichetat şi cei care, după cinci sau chiar şase ani de studii, s-au simţit umiliţi după scandalul notelor de astăzi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Scandal uriaş la cea mai prestigioasă Universitate de Medicină din România