Antena Meniu Search
x

Îmbulzeală mare în trenurile către litoral (Video)

Cei care au vrut să scape de coşmarul de pe Autostradă, au dat de chinul călătoriei cu trenul. Cele 40 de Trenuri ale Soarelui, care leagă de azi ţara cu staţiunile de la malul mării, s-au dovedit insuficiente. Turiştii au primit aer condiţionat cu porţia şi au stat pe scaune de plajă.

de Redactia Observator

la 14.06.2019, 20:18

Vezi și

Cei care au vrut să scape de coşmarul de pe Autostradă, au dat de chinul călătoriei cu trenul. Cele 40 de Trenuri ale Soarelui, care leagă de azi ţara cu staţiunile de la malul mării, s-au dovedit insuficiente. Turiştii au primit aer condiţionat cu porţia şi au stat pe scaune de plajă. O echipă Observator a călătorit cu un tren care a plecat dimineaţă din Gara din Nord. A găsit aceeaşi aglomeraţie ca anul trecut. CFR tot nu a putut suplimenta vagoanele. Şi, la fel ca vara trecută, oamenii stau tot în picioare, sufocaţi de căldură. 

Călătoria spre mare începe cu un refuz. La casele de bilete din Gara de Nord mai erau dimineaţă doar locuri la clasa întâi. Semn că cererea bate şi anul acesta oferta CFR. 

Autorităţile au pus în circulaţie vestitele Trenuri ale Soarelui. Sunt 40 de garnituri vara asta, iar 32 dintre ele pleacă din Capitală. Sunt pline până la refuz, deşi au fost puse pe şine cu două săptămâni mai devreme, faţă de anul trecut. 

Un turist din Buşteni spune că "e un chin, mai ales că stăm în picioare. Cererea este mult mai mare decât oferta. Puteau să facă ceva, să ataşeze, nu ştiu".

Cine nu a mai găsit locuri, a scos din bagaje scaunele pentru plajă. 

Aerul condiţionat ajunge mai greu în vagoanele de clasa a doua. 

Pe o reţea de socializare, o studentă a scris în ce condiţii a călătorit cu trenul şi cum i-au vorbit angajaţii CFR. 

Ca să ai parte de răcoare trebuie să călătoreşti la clasa întâi. 

Un bărbat care a mers la clasa întâi a precizat că "nu am mai mers cu trenul de vreo 10 ani. Sunt plăcut surprins de condiţii, mai ales la clasa întâi. Nu ştiu cum e la clasa a doua". 

Pe magistrala modernizată Bucureşti-Constanţa, trenul circulă cu aproape 160 de kilometri pe oră, aşa că ajungem la mare în două ore. 

Culmea, astăzi a mers ceas, fără întârzieri. Cei care pleacă din Suceava, însă, suportă un drum de 11 ore din cauza restricţiilor de viteză impuse de degradarea căii ferate. 

Cam cât ar călători cu avionul din Bucureşti până în Tokyo. Pe multe tronsoane din ţară, trenurile merg cu viteza locomotivelor cu aburi. 

E loc de speranţă, spun străinii care ne vizitează ţara.

Anul trecut, în gara din Eforie Nord, călătorii au protestat pentru că nu au primit locurile pentru care au plătit. 

Călătoria noastră spre litoral s-a terminat în Gara Constanţa. Până la Mangalia mai sunt 44 de kilometri şi un drum lung de o oră, din cauza infrastructurii dezastruoase. 

Din fericire, oboseala drumului cu trenul e dată uitării odată cu prima baie în mare. 

Studenţii alături de care am călătorit astăzi s-au bucurat intens de o zi la Marea Neagră. Ei se întorc acasă în această seară, însă pentru zeci de mii de turişti distracţia abia începe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Îmbulzeală mare în trenurile către litoral (Video)