Antena Meniu Search
x

Schimbarea anvelopelor de iarnă aduce din nou profit important vulcanizărilor

Marea goană a şoferilor la service-urile auto, pentru schimbarea anvelopelor de iarnă, topeşte banii din portofel.

Vezi și

Marea goană a şoferilor la service-urile auto, pentru schimbarea anvelopelor de iarnă, topeşte banii din portofel. Echiparea completă pentru sezonul rece îi poate costa pe unii salariul pe o lună. Chiar şi aşa, au reapărut cozile interminabile, de teama amenzilor usturătorare care pot fi date la prima ninsoare. Singurii pe care îi încălzeşte gândul că se apropie iarna sunt patronii de vulcanizări. 

Demontat! Dejantat! Echilibrat. Pus la loc. Schimbarea roţilor e bucuria mecanicilor pe care Florin îi vizitează an de an, înainte de prima zăpadă. "Presupun că cei care aşteaptă prima ninsoare au deja anvelopele de iarnă montate, dar eu neavând jenţi separate, trebuie să stau la vulcanizare!"

E perioada în care, odată cu roţile, se umflă şi încasările service-urilor auto. Pentru că are deja cauciucuri de anul trecut care trebuie doar să fie montate, Florin a scos din buzunar doar 50 de lei. 

Dar echiparea completă pentru anotimpul rece nu se opreşte aici, pentru un şofer nepregătit. Dacă vrea să îşi cumpere anvelope de iarnă, lanţuri şi antigel, trebuie să se aştepte la costuri de peste 1.200 de lei. Alternativa este însă, mult mai scumpă. Mihai Alecu, reprezentant Inspectoratul pentru Siguranţa Traficului Rutier: "Conducătorii care nu utilizează anvelopele potrivite pentru sezonul de iarnă riscă amenzi cuprinse între 4.000 şi 6.000 de lei."

Ultima grijă financiară a şoferilor în criză de spaţiu este depozitarea pneurilor. Pentru ei s-au inventat hotelurile de cauciucuri care pot să le ofere adăpost, la preţuri de până la 100 de lei, pentru o iarnă întreagă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Schimbarea anvelopelor de iarnă aduce din nou profit important vulcanizărilor