Antena Meniu Search
x

Școli închise în București. Firea spune că primarul Sectorului 5 va răspunde în fața legii dacă a decis ca școlile să fie deschise vineri

Gabriela Firea a declarat, vineri, că primarul sectorului 5 va răspunde în fața legii, după ce a decis ca școlile din sector să fie deschise vineri.

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, vineri, la Comandamentul de iarnă, că primarul sectorului 5, Daniel Florea, va răspunde în fața legii, după ce a decis ca școlile din sector să fie deschise vineri, în ciuda deciziei Consiliul General al Capitalei.

"Nu ne jucăm cu astfel de decizii și nu putem lua hotărâri locale. Nu trebuie să ne facem fiecare o lege locală. Va răspunde în fața legii pentru nesupunerea în fața unei hotărâri a Consiliului General al Capitalei", a declarat Firea.

Pe acelaşi subiect

Joi, Primaria Sectorului 5 a decis, după discuții cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Sector 5 și cu directorii unităților de învățământ, ca pe parcursul zilei de vineri, școlile și grădinițele din sector să-i găzduiască pe cei copiii din sector.

Aceeași soluție a fost adoptată și la nivelul creșelor aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5. 

Referitor la condițiile meteorologice din ultimele ore și la convocarea Comandamentului de irană, Gabriela Firea a precizat că în Capitală s-a intervenit toată noaptea, dar că intervenția a fost dificilă dearece a nins viscolit.

"Dar, azi-dimineață, cetățenii au putut constata că s-a circulat în București. În perioada următoare, urgența va însemna să degajăm arterele secundare, dar toată lumea înțelege că important era ca orașul să nu fie blocat. RATB-ul a funcționat normal pentru o perioadă de iarnă. 500 de persoane fără adăpost au fost instituționalizate, însă sunt 20 de persoane care refuză să meargă în centrele sociale", a precizat primarul Bucureștiului.

În legătură cu închiderea școlilor, Firea a menționat că la nivel de sectoare au fost puține solicitări pentru copiii rămași acasă, vineri, când școlile și grădinițele sunt închise. "La unele niciuna, la altele au fost puține", a precizat Firea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Școli închise în București. Firea spune că primarul Sectorului 5 va răspunde în fața legii dacă a decis ca școlile să fie deschise vineri