Antena Meniu Search
x

Școlile, pregătite pentru examene. În ce condiții sunt așteptați elevii

Trasee delimitate prin care se pot deplasa, măşti de protecţie şi intrări separate pentru intrare şi ieşire. Sunt măsurile pregătite de şcoli pentru elevii din anii terminali, care urmează să se întoarcă la cursuri.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 12:08

Vezi și
  • Părinții rămân rezervați.
  • Nu toți și-au dat acordul pentru participarea copiilor.

Participarea este, însă, voluntară, iar mulţi dintre elevi au anunţat deja că nu se vor prezenta la ore.

Carmen Ștefanescu, director colegiu: Ne-am gândit să asigurăm accesul în şcoală pe trei căi.

În această școală din Craiova, pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Pentru a se asigura că elevii nu se intersectează pe culoare și între etaje, se construiesc inclusiv noi grupuri sanitare. Primăria a cumpărat și ea table inteligente, care permit lucrul de la distanță.

În ciuda eforturilor, părinții rămân rezervați și nu toți și-au dat acordul pentru participarea copiilor la sesiunile de pregătire.

Carmen Ștefanescu, director colegiu: La pregătirea pentru examenele naționale s-au înscris cam 30 la suta din elevii de liceu. În schimb, cei de clasa a opta vor veni aproape toți pentru că probabil emoțiile sunt mai mari, nu au trecut printr-un examen și au nevoie de îndrumarea profesorilor față în față.

Altă școală, aceeași situație.

Vasile Voinescu, director colegiu: Clasa a opta circa 70 - 80 la sută, clasa a douăsprezecea mai puțin, circa 15 - 20 la sută. Medicul scolii va constata dacă elevii au temperatura mai mare de 37.3 din alte motive decât coronavirus, acești elevi vor participa la sesiuni în alte săli, dedicate exclusiv lor.

Alex este în clasa a douăsprezecea. Va merge la pregătirile care încep din 2 iunie. Spune că are mult de recuperat.

Alex Găman, elev clasa a XII-a: Nenorocul este că în martie începeam să turăm motoarele la maxim şi să ne pregătim. Din ce în ce mai mult, simţeam cum bacul bate la uşă şi ne-am ieşit oarecum din ritm.

Parintii mai au la dispoziție 3 zile ca să își exprime acordul pentru participarea copiilor la pregătire.

Cei care nu vor reveni în bănci, vor putea sa ceară în continuare ajutor online, iar școlile trebuie sa le asigure tot suportul didactic necesar învățării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Școlile, pregătite pentru examene. În ce condiții sunt așteptați elevii