Scrumbia afumată, vedeta zilei pe toate mesele din ţară în Duminica Floriilor
În duminica Floriilor au sfârâit grătarele în toată ţara! E dezlegare la peşte, iar de data aceasta, regina a fost scrumbia. Că au ţinut sau nu post, pofticioşii s-au grăbit să guste din toate bunătăţile.
În duminica Floriilor au sfârâit grătarele în toată ţara! E dezlegare la peşte, iar de data aceasta, regina a fost scrumbia. Că au ţinut sau nu post, pofticioşii s-au grăbit să guste din toate bunătăţile.
În Capitală, la târgul Tradiţii de Florii, scrumbia cu mămăliguţă şi mujdei s-a vândut cu 15 lei. Aşa că n-a fost om care să nu guste măcar o bucată de peşte perpelit la grătar. Înnebuniţi de mirosul scrumbiei, cei mai mulţi au luat şi pentru acasă.
Pretenţioşii au găsit şi fructe de mare, mai piperate, ce-i drept, la preţ. O porţie de creveţi costă în jur de 30 de lei.
La Galaţi, pe malul Dunării, Festivalul Scrumbiei a început incă de dimineaţă cu un concurs. Patru echipe printre care şi pompierii de la ISU au încercat să facă cel mai bun borş pescăresc.
Cine nu a avut răbdare să fiarbă borşul a putut să guste delicioasa scrumbie de Dunăre la grătar sau macroul de Marea Neagră.
Pescarii au venit pregătiţi. Nea Gicu a adus cu el peste 2000 de scrumbii.
În loc de peşte, unii au ales tot micii.
Festivalul Scrumbiei este organizat la Galaţi de 16 ani.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰