Antena Meniu Search
x

UPDATE! Scumpiri in lant de la 1 Aprilie

Cu preturile nu este de glumit de 1 Aprilie. Pacientii spitalelor vor achita faimoasa coplata. La randul lor, fumatorii vor plati mai mult pentru fiecare pachet cumparat. Iar cine se vrea turist in tari straine trebui sa dea mai mult cand isi schimba pasaportul.

Vezi și

Dupa luni de dezbateri si trei amanari, coplata pentru serviciile medicale intra in vigoare. De la 1 aprilie platim bani si pentru spitalizare. Intre cinci si zece lei in functie de spital. Exceptie fac interventiile de urgenta care raman gratuite.

Coplata este introdusa pentru a aduce bani mai multi in sistemul falimentar de sanatate. Iar lista scumpirilor de 1 aprilie continua pentru ca. e foame de bani, la buget: fumatorii vor plati mai mult pentru viciul lor. Mai precis, 12 lei pe luna in plus pentru cei care termina un pachet pe zi. Motivul? Acelasi ca in cazul coplatii. Pentru ca are nevoie de bani pentru buget, Guvernul a marit accizele cu trei luni inainte de data stabilita initial, 1 iulie. Indiferent de pretul de la raft, fumatorii spun ca nu vor renunta la viciul lor. “Nu cred ca ma las de fumat, nu am cum, asta e singurul hobby”, spune un fumator.

De accize mai mari care se indreapta spre bugetul statului vor avea parte si bautorii de bere- e drept, doar pentru anumite sortimente mai putin populare.

Si pentru ca si infrastructura are nevoie de banii contribuabilior, amatorii de plaja si soare vor achita in drum spre Litoral, la Podul de la Cernavoda, 13 lei la o traversare, cu un leu mai mult decat in prezent.

Mai mult vor plati si turistii care au nevoie de pasaport. Cu zece la suta mai mult, adica 270 de lei pentru un document nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Scumpiri in lant de la 1 Aprilie