Antena Meniu Search
x

ANUNŢ IMPORTANT! Se închide staţia de metrou Pipera. RATB înfiinţează o linie specială pentru cei care muncesc în zonă

Din această seară, până marţi dimineaţă, Aurel Vlaicu devine capăt de linie.Măsura ar putea bloca întreaga zonă, şi aşa aglomerată. Chiar şi astăzi, au fost scene de haos, după ce un şofer şi-a parcat maşina pe linia de tramvai. Disperaţi, trecătorii au încercat să o ia pe sus şi au împins-o, centimetru cu centimetru, până au eliberat şinele.

Vezi și

Din această seară, până marţi dimineaţă, Aurel Vlaicu devine capăt de linie. Măsura ar putea bloca întreaga zonă, şi aşa aglomerată. Chiar şi astăzi, au fost scene de haos, după ce un şofer şi-a parcat maşina pe linia de tramvai. Disperaţi, trecătorii au încercat să o ia pe sus şi au împins-o, centimetru cu centimetru, până au eliberat şinele.

Linia de tramvai care trece pe la metroul Pipera este frecvent blocată de şoferii care parchează mult prea aproape de tramvaie. Neglijenţa unui singur şofer a paralizat întreaga zonă. Şi e doar începutul. Din seara asta, după ora 23 şi până marţi dimineaţă, nici metroul nu va mai circula în Pipera.

O linie specială de autobuz va lega platforma Pipera de cea mai apropiată staţie de metrou: Aurel Vlaicu. Aşa se va întâmpla şi cu celelalte opt staţii cu o singură ieşire care vor fi închise.

Pe jos, bucureştenii care lucrează în Pipera au de mers un kilometru şi jumătate. Trebuie să traverseze bulevardul Barbu Văcărescu şi să urce spre Bulevardul Dimitrie Pompeiu. Un drum pe care se pierd, în medie, 13 minute.

Acelaşi drum, la ora de vârf, poate fi parcurs cu autobuzul sau maşina într-un timp dublu. Ca alternativă la taxi, o companie care intermediază transportul de persoane a decis să reducă la jumătate tarifele pentru cursele spre Pipera. Metrorex va închide pentru modernizări cele nouă staţii cu o singură ieşire. Lucrările se vor desfăşura, în special, în weekend, prin rotaţie: câte 3 zile în fiecare staţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » ANUNŢ IMPORTANT! Se închide staţia de metrou Pipera. RATB înfiinţează o linie specială pentru cei care muncesc în zonă