Antena Meniu Search
x

Se întâmplă în România! Tragere la sorţi pentru repartizarea copiilor la clasa pregătitoare

Mai multe şcoli şi licee din Timişoara au fost nevoite să apeleze la o metodă inedită pentru repartizarea copiilor la clasele pregătitoare, pentru a-i descuraja pe părinţi să alerge după o învăţătoare bine cotată.

Mai multe şcoli şi licee din Timişoara au fost nevoite să apeleze la o metodă inedită pentru repartizarea copiilor la clasele pregătitoare, pentru a-i descuraja pe părinţi să alerge după o învăţătoare bine cotată.

La Liceul Pedagogic "Carmen Sylva” din Timişoara, presiunea părinţilor de a ajunge cu copiii la o anumită învăţătoare, fiind convinşi că aşa binele copilului se va îndeplini, a făcut ca unele colege să fie extrem de solicitate de un număr mare de părinţi.

Astfel, s-a decis ca repartizarea copiilor în cele patru clase pregătitoare să se facă în urma unei trageri la sorţi computerizate, astfel încât să nu mai existe discuţii cu privire la faptul că unitatea de învăţământ nu este transparentă din acest punct de vedere.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a anunţat că vineri este prima zi în care pot fi afişate listele cu elevii repartizaţi în sălile de clasă şi cu învăţătoarele de la fiecare clasă.

Programul informatic a fost gândit astfel încât într-o clasă pregătitoare să nu fie repartizaţi doar băieţi sau doar fete. În cadrul tragerii la sorţi computerizate, s-au constituit echipe de elevi cu literele A, B, C. După ce literele fiecărei clase au fost atribuite, s-a realizat o tragere la sorţi manuală a învăţătoarelor.

Potrivit Aura Danielescu, şi la Şcoala Generală nr. 24 din Timişoara, unde au fost formate opt clase pregătitoare, a fost implementat un sistem similar. „Numele elevilor vor fi trase la sorţi şi apoi copiii vor fi împrăştiaţi la clase. Şi numele învăţătoarelor vor fi trase la sorţi”, a mai precizat Aura Danielescu.

În judeţul Timiş au fost formate 295 de clase pregătitoare, în care vor învăţa 5.966 de copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Se întâmplă în România! Tragere la sorţi pentru repartizarea copiilor la clasa pregătitoare