Antena Meniu Search
x

Modificări importante în programul Prima Casă. Acesta ar putea să dispară, în următorii ani

Prima casă nu mai e prima, ci e pe cale să devină ultima. Adică, cine a prins trenul a avut de câştigat, cine nu, mai stă la rând.

Vezi și

Prima casă nu mai e prima, ci e pe cale să devină ultima. Adică, cine a prins trenul a avut de câştigat, cine nu, mai stă la rând. Oficialii BNR spun că Prima Casă va deveni un program social. Adică, vor fi introduse noi condiţii ce ţin de venituri şi vârstă. Treptat, vor fi acordate fonduri tot mai puţine, de la un an la altul, iar specialiştii nu exclud ca Prima Casă să dispară.

Cei care încă mai vor să îşi cumpere o locuinţă prin Prima Casă ar trebui să se grăbească. Câteva bănci încă mai au fonduri. Doar că, în curând, programul va fi complet schimbat.

În următorii ani, programul Prima Casă va fi modificat radical. Se discută despre introducerea unei limite de vârstă, vor conta şi veniturile pentru a putea aplica pentru porgreamul garantat de stat, iar dobânda care e acum e variabilă ar putea fi modificată şi va deveni una fixă. Toate aceste trei variante sunt discutate acum la Banca Naţională.

Vor avea de pierdut cei care au venituri peste salariul mediu şi care s-au decis mai greu pentru un împrumut. În următorii ani vor mai fi asigurate fonduri, dar tot mai puţine. 

Programul şi-a atins scopul, de a ajuta sectorul bancar şi imobiliar, spun economiştii, iar băncile au venit cu credite ipotecare care au condiţii similare, dar cu un avans mai mare. Astfel programul Prima Casă ar urma să dispară în câţiva ani.

În ultimii 8 ani, în jur de 230.000 de români şi-au luat un credit care i-a ajutat să îşi cumpere o locuinţă prin programul Prima Casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Modificări importante în programul Prima Casă. Acesta ar putea să dispară, în următorii ani