Antena Meniu Search
x

7 secrete de întinerire a tenului pentru această primăvară

Toată lumea își dorește un ten cu aspect tânăr și sănătos. Pentru a avea un ten cu aspect frumos, trebuie să știi cum să îl îngrijești, utilizând cosmeticele potrivite.

de Redactia Observator

la 08.05.2019, 14:46

Secrete întinerire ten
Secrete de întinerire a tenului pentru această primăvară - Pexels

Toată lumea își dorește un ten cu aspect tânăr și sănătos. Pentru a avea un ten cu aspect frumos, trebuie să știi cum să îl îngrijești, utilizând cosmeticele potrivite. În continuare, ai șansa de a afla șapte secrete de întinerire a tenului pentru această primăvară. Urmează-le, pentru a te bucura de un ten cu aspect tânăr și sănătos.

1.      Ai grijă la demachiere

Demachierea este, conform specialiștilor, una dintre cele mai importante activități din cadrul unei rutine de îngrijire a tenului. Este recomandat să te demachiezi, pentru a curăța porii tenului de toate impuritățile adunate pe parcursul zilei și pentru a scăpa de reziduurile lăsate de fondul de ten, fardul de pleoape, mascara și alte cosmetice pe care le folosești. Totuși, trebuie să ai grijă la demachiere, să nu exagerezi cu ea.

O piele care scârțâie în urma demachierii este una de pe care s-au îndepărtat nu doar celulele moarte și reziduurile de cosmetice, ci și grăsimile și lipidele care formează stratul de protecție al pielii. Așadar, este esențial să nu exagerezi cu demachierea. De asemenea, alege un demachiant care are și calități de hidratare.

2.      Nu uita să exfoliezi

Pentru a avea un ten frumos, cu aspect proaspăt și strălucitor, este important să îl menții cât mai curat. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața tenului. Dacă aceste celule moarte nu sunt îndepărtate, se strâng și îi dau tenului un aspect tern, lipsit de strălucirea sănătoasă la care ai visat. Poți folosi o mască exfoliantă pentru tenul uscat, pentru a-i reda tenului frumusețea.

3.      Nu omite ochii

Din cauza retenției de apă din timpul nopții, ochii sunt umflați dimineața. Pentru a-i înviora, poți folosi un gel răcoritor pentru ochi, pe care să-l păstrezi în frigider. O alternativă este să înmoi două discuri demachiante într-o soluție demachiantă și să le aplici pe pleoape, stând câteva minute așa.

4.      Tenul are nevoie de protecție

Poluarea orașului are efecte nocive asupra tenului, degradându-l vizibil. De aceea, este important să incluzi în dieta zilnică alimente bogate în antioxidanți. De asemenea, poți folosi și un supliment nutritiv. Nu uita să aplici pe ten o cremă nutritivă, pentru a-l proteja corespunzător.

5.      Folosește o mască

Există diferite măști pentru ten, în funcție de tipul de ten. Poți alege o mască detoxifiantă, care îți va ajuta tenul să arate mai luminos și mai tonifiat. Încearcă să alegi întotdeauna produse cosmetice bio, pentru a-i oferi tenului tău cea mai bună îngrijire.

6.      Tenul are nevoie de vitamina A

Vitamina A are numeroase efecte terapeutice, care sunt recunoscute în tratamentul problemelor pielii. O cantitate mare de vitamina A se regăsește în uleiul din semințe de măceș. Poți să aplici acest ulei peste noapte, întrucât este unul dintre cele mai bune tratamente naturale antiîmbătrânire. Acest tratament este în special benefic pentru tenul uscat.

7.      Masajul facial face minuni

Există diverse produse cosmetice pentru masaj facial antirid. Acestea sunt potrivite oricărei femei, indiferent de tipul de piele. Sunt reconfortante și te ajută să obții un ten sănătos, cu aspect tânăr. Conform experților, femeile îmbătrânesc diferit. În cazul unor femei, ridurile apar pentru prima oară pe frunte, cauzate de contracțiile mușchilor atunci când se miră. În cazul altor femei, zona ochilor este cea care se ridează prima, din cauza epidermei mai subțiri, a circulației proaste sau a unui drenaj limfatic defectuos. Alte femei dobândesc prima oară riduri în zona din jurul gurii și a maxilarului, unde pielea se lasă din cauza gravitației.

Poți găsi un masaj antirid care tratează toate cele trei zone expuse riscului de apariție a ridurilor. Începe cu un masaj de energizare, care va face pielea mai receptivă la tratamente. La final, aplică o mască, pe care o alegi în funcție de problemele pe care le are tenul tău.

Concluzie

Tenul este întotdeauna expus, de aceea are nevoie de o îngrijire atentă, pentru a-l menține sănătos și cu aspect tânăr. Există diverse produse cosmetice pe care le poți folosi pentru a-i oferi tenului tău aspectul tânăr la care ai visat. Printre principalele îngrijiri pe care trebuie să i le oferi tenului se numără demachierea, exfolierea, masca pentru față, compresele pentru ochii umflați, consumul alimentelor cu vitamina A, dieta sănătoasă și masajul facial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 7 secrete de întinerire a tenului pentru această primăvară