Secrete despre servirea mesei impartasite de experti
Daca vei fi atent la modul de servire a preparatelor intr-un restaurant, vei constata ca toate au ceva in comun: farfuriile mari, frumoase, adica seturile de servicii de masa inspirat alese.
Daca vei fi atent la modul de servire a preparatelor intr-un restaurant, vei constata ca toate au ceva in comun: farfuriile mari, frumoase, adica seturile de servicii de masa inspirat alese. Orice expert va spune ca prezentarea si procesul de servire masa sunt vitale pentru impresia generala finala.
Pentru servirea mesei ai nevoie de servicii de masa adecvate
Conform sfaturilor primite de la experti, daca iti doresti ca procesul de servire masa sa fie unul favorabil, ai grija sa stochezi servicii de masa potrivite. Vei avea nevoie de farfurii mari de servire pentru risotto, dar si de boluri mici, ideale pentru sorbetul de casa. Pentru un impact vizual cat mai puternic, expertii recomanda ca seturile de servicii de masa sa fie albe - acestea iti vor transforma preparatele in adevarate vedete ale culorii si aspectului atragator si apetisant.
Mentine prezentarea curata si simpla
Expertii recomanda ca in timpul procesului de servire masa sa acordam atentie sporita platoului. Acesta trebuie sa fie prezentat cat mai curat si mai simplu.
Nu favoriza aspectul uitand de aroma
Se poate intampla usor sa fii furat de creativitate si sa ajungi sa combini ierburi si elemente care nu se armonizaza deloc cu preparatul de pe farfurie. Deci, atunci cand te ocupi de decorarea preparatului, nu da castig de cauza aspectului, uitand de aroma. Daca aspectul se poate uita, gustul si aroma nu vor trece deloc neobservate de client.
Pentru a evita simetria, foloseste un numar impar de ingrediente la decorare
La aranjamentul unei farfurii simetria nu este deloc inpirata. Pentru a evita acest lucru, expertii au grija ca la ornamentarea si pregatirea preparatului pentru servire masa sa foloseasca ingredientele in numar impar.
Sosurile calde se adauga la sfarsit
Pentru pregatirea unei farfurii pentru servire la masa, expertii stiu ca sosurile calde trebuie adaugate la sfarsit. Astfel ei evita deteriorarea aspectului celorlalte alimente de pe farfurie.
Odata asezate pe farfurie, alimentele nu se mai misca
Am mentionat deja ca secretul prezentarii spectaculoase a mancarii este utilizarea de seturi de servicii masa albe. Totodata, pentru a pastra curate farfuriile si a completa placut impactul vizual cu aspectul de curatenie, expertii stiu ca, odata ce au asezat un aliment pe o farfurie, el nu mai trebuie miscat, deoarece acest lucru ar murdari platoul si ar strica efectul final.
Vizualizeaza imaginea finala inainte de a incepe aranjamentul pe farfurie
Pentru un efect de servire a mesei de succes si o prezentare cat mai spectaculoasa a preparatelor, se recomanda ca, inainte de a incepe aranjarea lor pe farfurie sau platou, sa fie vizualizata imaginea finala dorita. Astfel lucrurile au sanse mai mari de reusita.
Nu inghesui alimentele pe platou
Un platou aglomerat lasa de dorit, pierzand din farmecul vizual. Expertii stiu foarte bine acest lucru si, de aceea, aranjeaza alimentele cat mai aerisit si mai distantat, pastrand totusi o forma unitara. In plus, ei recomanda taierea alimentelor pe jumatate daca sunt prea mari in comparatie cu celelalte componente de pe farfurie.
Serveste mancarea calda
Este foarte important ca preparatul pe care il prezinti si il servesti la masa sa fie cald. In caz contrar, tot efortul depus se va dovedi in zadar.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰