Antena Meniu Search
x

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a demisionat: "Am constatat un atac mediatic"

Șeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, şi-a prezentat demisia. S-a plâns că a fost victima unui atac mediatic şi spune că face acest gest pentru a spăla onoarea instituţiei.

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 11:07

Vezi și
  • Întâlnirea a ridicat semne de întrebare privind relaţiile dintre poliţiştii şi interlopi.
  • Atribuţiile lui Vasilescu vor fi preluate, pentru moment, de chestorul Eduard Miriţescu.

Totul după ce au ieşit la iveală întâlnirile de taină pe care le-a avut cu membrii clanului Duduianu. Dar şi complicităţile la vârf dintre interlopi şi poliţişti.

Liviu Vasilescu: În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române. Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate.

Este deznodământul scandalului în care şeful poliţiei este implicat de câteva săptămâni. Totul a pornit după ce acesta a fost surprins într-o întâlnire de taină cu unul dintre liderii clanului Duduianu.

Se întâmpla în noaptea de 8 spre 9 august. Aproape de ora 1 noaptea, o cameră de supraveghere îl surprinde pe şeful poliţiei Române având o discuţie, pe stradă, cu interlopul. 6 minute mai târziu aceeaşi cameră îl surprinde, întorcându-se singur.

Explicaţiile date la momentul respectiv nu au convins pe nimeni. Vasilescu ar fi dus o negociere pentru ca înmormântarea lui Emi Pian, lider al clanului Duduienilor, să se facă în linişte. Şi aşa a şi fost.

Fratele interlopului ucis, Elvis Pian, susţine că întâi s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet. Cei doi l-ar fi rugat să meargă cu ei la această biserică, acolo unde erau aşteptaţi de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

Întâlnirea a ridicat semne de întrebare privind relaţiile dintre poliţiştii şi interlopi. Atribuţiile lui Vasilescu vor fi preluate, pentru moment, de chestorul Eduard Miriţescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a demisionat: "Am constatat un atac mediatic"