Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă de lux în spaţiu: 55 de milioane pentru un sejur de 10 zile

Vacanţa 2022, în ...spaţiu! Sună a glumă, dar nu e aşa. La începutul anului viitor, vor ajunge la Staţia Spaţială Internaţională primii turişti la bordul unei nave private. Deşi preţul unui sejur de 10 zile este de 55 de milioane de dolari, primii trei doritori au plătit deja factura.

de Redactia Observator

la 27.01.2021, 21:20

Vezi și
  • Vacanţă de lux în spaţiu

La mai puţin de doi ani de la prima misiune în cosmos cu echipaj uman la bordul unei nave a unei companii private, SpaceX Dragon va trimite în spaţiu şi primii turişti.

Echipajul va avea drept căpitan un astronaut pensionat al NASA cu peste 260 de zile petrecute în misiuni la Staţia Spaţială şi va duce în sejurul către stele trei antreprenori pentru care banii nu sunt o problemă. 

Michael Lopez- Alegria, căpitanul misiunii: "În urmă cu 100 de ani doar cei mai bogaţi oameni îşi permiteau să zboare. Acum, oamenii folosesc avioane şi pentru a călători la evenimente banale precum o zi de naştere.  Asta se va întâmpla şi cu zborurile spaţiale comerciale".

Vacanţă de lux în spaţiu

Primul este un magnat al industriei imobiliare, care va deveni şi primul pilot privat al unei misiuni spaţiale. Miliardarul Larry Connor a manevrat de-a lungul anilor 16 tipuri de aeronave diferite şi a concurat în numeroase competiţii de acrobaţii aeriene. El va deveni la 71 de ani şi cel de-al doilea cel mai bătrân om care va ajunge în spaţiu. 

Larry Connor, pilotul misiunii: "Ce a spus soţia dumneavoastră? M-a văzut făcând multe lucruri neobişnuite aşa că de cele mai multe ori îşi dă ochii peste cap. Şi acum a avut o reacţie similară. Şi are dreptate, am luat-o de la capăt".

În pofida pandemiei, anul 2020 a adus un real succes pentru compania milardarului, astfel că filantropul a împărţit angajaţilor bonusuri în valoare de 1,6 milioane de dolari. 

Al doilea turist se numeşte Eytan Stibbe. În vârstă de 63 de ani, este antreprenor şi fost pilot de avioane de luptă. 

Eytan Stibbe, turist spaţial: "Când eram mic, în nopţile cu cer senin obişnuiam să privesc la stele şi să aştept răbdător să văd o stea căzătoare. Eram curios încă de atunci să ştiu ce se află dincolo de ceea ce văd". 

Cel de-al treilea turist la bordul misiunii va fi canadianul Mark Pathy în vârstă de 50 de ani. Pathy este CEO-ul unei companii pentru investiţii financiare şi liderul unei companii de tehnologie şi mass-media. Cei trei se vor antrena timp de 15 săptămâni înaintea zborului.  

Deşi s-a vehiculat că, la această expediţie istorică, va participa şi actorul Tom Cruise, se pare că vedeta de la Hollywood nu va vedea planeta de pe staţia spaţială internaţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Vacanţă de lux în spaţiu: 55 de milioane pentru un sejur de 10 zile