Antena Meniu Search
x
LIVE

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu partener în cadrul Conferinței NNS: Lucrurile simple de care nu ținem seama pentru a avea o minte sănătoasă

În această săptămână, a avut loc Conferința Internațională NNS - Nutriție, Nutrienți, Sănătate, organizată de Ro.aliment Academy, la care au participat cei mai importanți medici ale căror preocupări științifice sunt corelate cu domeniul nutriției și stilului de viață sănătos.

De Redactia Observator la 24.05.2023, 15:51

Conferința este unul dintre cele mai mari evenimente de profil și a avut în acest an ca partener pe Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. 

Unul dintre speakerii de top ai conferinței, cunoscutul profesor, dr. Alexandru Vlad Ciurea a explicat de ce trebuie în permanență să avem grijă de anumite elemente pentru a avea un creier sănătos. „Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă. Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Cel de-al treilea element este odihna. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!”. a spus profesorul Ciurea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu partener în cadrul Conferinței NNS: Lucrurile simple de care nu ținem seama pentru a avea o minte sănătoasă