Antena Meniu Search
x

Sergiu Nicolaescu a fost înmormântat, la un an de la moarte!

Cenuşa regizorului a fost înhumată în Cimitirul Bellu, într-o ceremonie secretă, unde nu a fost invitată nici măcar sora lui. Văduva lui Nicolaescu i-a pus singură crucea, după un an de doliu.

Vezi și

Pe o alee din Cimitirul Bellu, pe o cruce mare, albă sta scris numele celui mai mare regizor.

Mormântul lui Sergiu Nicolaescu se ghiceşte uşor. Două lumânări albe luminează monumentul din marmură în valoare de 10.000 de euro. Iar la căpătâi, văduva lui i-a mai lăsat ceva. Un buchet de trandafiri şi orhidee, aşezat, discret, într-un joben, accesoriu atât de îndrăgit şi caracteristic marelui domn şi regizor care a fost Sergiu Nicolaescu.

Cea care i-a fost soţie 20 de ani a hotărât ca rămăşiţele lui să fie îngropate. Dana Nicolaescu i-a dus urna cu cenuşă la Cimitirul Bellu. Singură, în secret.

Văduva nu a chemat-o la slujbă nici măcar pe sora regizorului.

Pentru sora lui Nicolaescu, gestul Danei reprezintă o nouă lovitură într-un război mai vechi. Cele două se judecă pentru averea regizorului.

Tot Dana Nicolaescu a fost cea care a luat decizia să ardă trupul regizorului, în urmă cu un an. Spre stupoarea bisericii şi a fanilor.

Dintre toate filmele şi personajele sale, comisarul Moldovan rămâne cel mai puternic întipărit în conştiinţa românilor. Şi cel mai aproape de sufletul regizorului. La propriu.

Sergiu Nicolaescu nu s-a despărţit niciodată de comisarul Moldovan. Unchiul lui, Gheorghe Cambra, cel care i-a inspirat acest personaj, are şi el o piatră funerară.

Astăzi, la fix un an de la moartea lui Sergiu Nicolaescu, cei care l-au iubit îi pot aprinde în sfârşit o lumânare la noul mormânt.

Citeste Cenușa lui Sergiu Nicolaescu, subiect de dispută între soră și soție

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Sergiu Nicolaescu a fost înmormântat, la un an de la moarte!