Antena Meniu Search
x

Serviciile stomatologice, gratis pană când se termină banii

Gratuit pentru toată lumea, dar numai până când se termină banii. Iar banii se termină repede.

Vezi și

 Gratuit pentru toată lumea, dar numai până când se termină banii. Iar banii se termină repede. E principiul după care va funcţiona, se pare, vizita la stomatolog.

Peste exact o săptămână, ar trebui să avem toţi parte de servicii gratuite. Pe hârtie, cel puţin. Legea spune că peste 20 de proceduri stomatologice sunt incluse în pachetul de bază care intră în vigoare la 1 iunie. Tot legea le pune, însă, dentiştilor un plafon, peste care nu vor putea trata gratuit pe nimeni.

Peste 20 de proceduri stomatologice apar în pachetul de bază care intră în vigoare de la 1 iunie. Chiar şi pacienţii neasiguraţi vor beneficia de servicii fără să plătească în caz de urgenţă. Pe hârtie totul pare roz. În cabinetul dentistului lucrurile sunt diferite.

Nimeni nu ştie cum se va aplica legea, pentru că normele de lucru nu au fost încă publicate. Fiecare cabinet stomatologic va avea un plafon, peste care Casa de Asigurări nu va deconta serviciile "teoretic" gratuite.

Pentru anul acesta, statul va aloca 80 de milioane de lei serviciilor stomatologice. Asta înseamnă, în medie, un plafon de aproximativ 2000 de lei pe lună pentru fiecare cabinet. Bani suficienţi pentru trei proteze sau tratamentul a maximum treizeci de carii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Serviciile stomatologice, gratis pană când se termină banii