Antena Meniu Search
x

OMUL Sevil Shhaideh: o femeie cu o poveste de viaţă ca un film

La 52 de ani, Sevil Shhaideh este prima femeie care ar fi putut să ajungă premier în România. O şansă pe care nu regretă că a ratat-o. A ales să-şi protejeze copiii, care erau ameninţaţi şi hărţuiţi.

Vezi și

La 52 de ani, Sevil Shhaideh este prima femeie care ar fi putut să ajungă premier în România. O şansă pe care nu regretă că a ratat-o. A ales să-şi protejeze copiii, care erau ameninţaţi şi hărţuiţi.

Dincolo de bătăliile politice, reporterii Observator au vrut să vadă cum este omul Sevil Shhaideh. Au descoperit o femeie cu o poveste de viaţă ca un film.

Deşi pare dură şi aplicată, a cochetat cu lumea artistică. A jucat teatru până la finalul facultăţii.

Vine dintr-o familie cu rădăcini puternice în România, unul dintre unchii ei a fost membru fondator al Partidului Liberal.

"Eu am avut un necaz. Am pierdut un copil. N-aş putea să mai pierd şi copiii pe care-i am acum. Şi dacă aţi crezut că este un element de slăbiciune, eu vă rog să mă iertaţi. Îmi cer scuze", spune cu lacrimi în ochi Sevil Shhaideh, într-un interviu pentru Observator.

Întrebată cum a schimbat-o pierderea acelui copil, social-democrata a răspuns: "N-a fost uşor. Toate mamele de îngeri ştiu ce înseamnă să vii acasă cu mâinile goale de la spital. Ai un gol în suflet care nu se poate umple. Nu am ştiut decât să mă duc spre muncă, să mă refugiez în muncă".

De 6 luni, Sevil Shhaideh e mamă cu normă întreagă. Copiii din prima căsnicie a soţului: o fată de 18 ani şi un băiat de 15 au venit din Siria în România pentru o viaţă liniştită.

"Fata îmi spune "mama". Băiatul îmi zice Sevilica şi sunt cel mai bun profesor al lui. Cel mai greu e să fac lecţii, cu băiatul. Pentru ei e, cum să vă zic, descoperă o viaţă normală în fiecare zi. Avem curent, avem apă, avem internet. Aveau conturi de FB, dar le-au închis. Eu neavând conturi de FB, toate vorbele rele s-au dus la ei şi la soţ, toate lumea le-a închis", a mai spus Sevil Shhaideh.

Legat de ameninţările primite, social-democrata a precizat: "Eu nu m-am aşteptat să se ajungă la ameninţări, la ură. Eu sunt româncă, familia mea a făcut puşcărie în închisorile României, am în familie unchi decoraţi de toţi regii României".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » OMUL Sevil Shhaideh: o femeie cu o poveste de viaţă ca un film