Antena Meniu Search
x

Sezonul trufelor a început la Archita, în Mureş

Miroase deja a toamnă în pădure.  În localitatea Achita din judeţul Mureş, a început vânătoarea de trufe. 45 de vânători ai ciupercii ajutaţi de câini special antrenaţi au scos din pământ delicatesa, căreia i se mai spune şi aurul negru al pădurilor. 

de Sorin Tanţoş

la 25.08.2020, 00:12

Vezi și
  • 45 de vânători de trufe au plecat la cules.
  • La finalul excursiei, turiştii au vizitat şi biserica fortificată din Archita.

Câinii sunt cei care ajută la găsirea trufelor. Cu ajutorul mirosului fin, le adulmecă şi arată oamenilor locurile în care acestea cresc. Ghiţă Şilian deţine o cultură de trufe de 30 de ari. A învăţat în Italia cum se întreţine şi a adus pe plaiurile mioritice delicioasa ciupercă. 

Ghiță Şilian, vânător de trufe: Astăzi am avut o vânătoare de trufe cu picnic în natura la care sunt prezenți 45 de persoane, venite din toate colţurile ţării. S-au găsit trufe, oamenii cred că au fost mulţumiţi de ceea ce au văzut. Au văzut cum lucrează câinii, trufele le-am dat la copiii micuţi ca să se bucure de ele.

Vânătoarea de trufe a fost pentru vizitatori un bun prilej pentru a descoperi satul tradiţional săsesc dar şi o mulţime de locuri pitoreşti. La ieșirea din pădure vizitatorii au fost aşteptaţi la un picnic cu produse tradiționale şi, bine înţeles,  produse pe bază de trufe. 

La finalul excursiei, turiștii au vizitat biserica fortificată din Archita ce datează de la începutul secolului 18.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sezonul trufelor a început la Archita, în Mureş