Antena Meniu Search
x

De ce să ții cont atunci când alegi un credit pentru achiziția terenurilor agricole

Agricultura este astăzi mai complexă ca niciodată. Antreprenorii din acest sector au misiunea de a cultiva hrană sănătoasă, care să crească în perfectă armonie cu natura, pe terenuri curate.

de Redactia Observator

la 08.05.2019, 14:50

Sfaturi când alegi un credit pentru achiziția terenurilor agricole
De ce să ții cont atunci când alegi un credit pentru achiziția terenurilor agricole - Pexels

Agricultura este astăzi mai complexă ca niciodată. Antreprenorii din acest sector au misiunea de a cultiva hrană sănătoasă, care să crească în perfectă armonie cu natura, pe terenuri curate. Fiind o parte esențială a afacerilor, agricultura necesită soluții inovatoare și metode de dezvoltare la fel ca orice alt domeniu.

Pentru a-și extinde plantațiile, întreprinzătorii au nevoie de suprafețe ample, care să le asigure recolte de calitate și în cantități ridicate. Deși mulți încearcă să evolueze treptat, caracterul imprevizibil al vremii, sezonalitatea culturilor sau insuficiența resurselor îi împiedică pe agricultori să investească mai mult. Un credit pentru teren este sprijinul de care orice antreprenor are nevoie pentru a-și maximiza afacerile. Iată câteva aspecte de care să ții cont ca să îți organizezi activitatea strategic.

Evaluează prețul terenului pentru a stabili valoarea creditului

Există situații în care se impune să te informezi cât mai corect înainte de a semna un contract. Dacă ai nevoie de un credit pentru a achiziționa un teren, evaluează costurile înainte de a accesa împrumutul. De obicei, în astfel de cazuri, ai nevoie de bani foarte repede pentru că proprietarul poate oricând să găsească alți cumpărători.  Creditele nebancare pentru agricultură sunt mult mai accesibile din acest punct de vedere.

Nu ai nevoie de multe documente, iar suma contractată ajunge în contul tău în câteva zile. Pentru a stabili valoarea creditului și a te asigura că poți returna banii, trebuie să știi cât valorează terenul pe care o să îl cumperi. Pentru o evaluare corectă, acordă atenție amplasării, gradului de comasare, fertilității sau evoluției randamentelor la hectar pe o perioadă mai îndelungată. Analizează posibilitatea folosirii alternative a pământului, zona și destinația terenurile din vecinătate.

Stabilește moneda în care vrei să soliciți creditul agricol

Dacă ai decis ce sumă vei împrumuta, stabilește și moneda în care vei accesa creditul agricol. Există posibilitatea de a fi contractat pe o durată mai lungă de timp, iar anumiți factori pot suferi modificări de-a lungul timpului și au impact în creșterea obligației lunare de plată. Înainte de a opta pentru o monedă, ține cont de posibilele fluctuații ale cursului de schimb și ale ratei de dobândă.

Informează-te cu privire la dobânzile avantajoase pentru credite

Cel mai important lucru în accesarea unui împrumut este valoarea dobânzii. Analizează dobânda anuală efectivă și indicele de dobândă pentru stabilirea nivelului dobânzilor variabile, cum ar fi ROBOR pentru creditele în lei sau EURIBOR pentru cele în euro. Calculează sumele și vezi dacă, pe termen lung, împrumutul te va avantaja sau nu.

Alege durata potrivită de rambursare a creditului

În situația în care îți cunoști limitele financiare și poți să anticipezi evoluția veniturilor, alege o durată de rambursare potrivită. De obicei, împrumuturile bancare au perioade prestabilite, a motiv pentru care este dificil să negociezi termenii. Cel mai simplu este să optezi pentru accesarea unui credit IFN,  pentru că ai posibilitatea de a alege durata de rambursare, în funcție de nevoile și disponibilitățile tale.

Stabilește un grafic flexibil de rambursare, în funcție de sezonalitatea afacerii tale

Un alt motiv pentru care împrumuturile nebancare sunt mai avantajoase este reprezentat de stabilirea unui grafic flexibil de returnare a banilor, ținând cont de sezonalitatea afacerii. Domeniul agricol este extrem de imprevizibil, iar culturile sunt adaptate în funcție de sezon. De aceea, ai nevoie de flexibilitate în rambursarea sumelor împrumutate, pentru a nu fi copleșit de perioadele în care nu ai culturi pe teren.

În agricultură, indiferent de specificul activității, ai nevoie de investiții care să conducă la creșterea valorii afacerii. Pentru a fi un antreprenor de precizie, trebuie să iei decizii punctuale bazate pe analiza situațiilor. Caută echilibrul perfect între cost, grad de îndatorare și calitate, atunci când achiziționezi noi terenuri agricole. Un împrumut nebancar te va ajuta să dezvolți planurile de afaceri cu ușurință, inclusiv cele de cumpărare a terenurilor, de cultivare a unor suprafețe extinse și de modificare semnificativă a producției finale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » De ce să ții cont atunci când alegi un credit pentru achiziția terenurilor agricole