Antena Meniu Search
x

Sfinţii Constantin şi Elena! Două milioane de români îşi serbează ziua onomastică

Aproape două milioane de români îşi serbează ziua onomastică, cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena. Împăratul roman şi mama lui au devenit ocrotitorii mai multor oraşe de la noi, printre care Constanţa şi Târgu-Jiu.

Aproape două milioane de români îşi serbează ziua onomastică, cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena. Împăratul roman şi mama lui au devenit ocrotitorii mai multor oraşe de la noi, printre care Constanţa şi Târgu-Jiu 

Credincioşii, în frunte cu un sobor de 200 de preoţi, dar şi cu o fanfară militară, au parcurs kilometri întregi pe străzile din Târgu Jiu. E o tradiţie veche, pe care localnicii o păstrează. Împăratul Constantin şi mama lui, Elena, sunt patronii spirituali ai oraşului şi sunt cinstiţi mereu în ajunul marelui praznic.

Înainte să plece în marş prin oraş, soborul de preoţi a ţinut o slujbă la Biserica "Constantin şi Elena" din oraş. Acolo au fost aduse pentru câteva zile şi moaştele Sfântului Ioan cel Milostiv.

Sărbătoare a fost şi la Constanţa, un alt oraş ai cărui patroni spirituali sunt Sfinţii Constantin şi Elena. Şi aici, sute de credincuioşi au participat la o amplă procesiune organizată de către Arhiepiscopia Tomisului.

Sărbătoarea e sfinţită aici cu mare şi puternică rugăciune că sunt ocrotitorii întregului oraş Constanţa.

Credincioşii s-au strâns la Biserica "Sfânta Maria" din oraş, prima ridicată după revoluţie, iar de acolo procesiune s-a îndreptat către Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin si Elena".

" Am venit pentru sănătatea noastră, pentru binele nostru, pentru toată lumea", spun enoriaşii

Racla cu moaştele sfinţilor va rămâne la biserica cu hramul celor doi împăraţi pe tot parcursul zilei. Peste 1,7 milioane de români îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, 635.000 de bărbaţi şi 1.200.000 de femei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sfinţii Constantin şi Elena! Două milioane de români îşi serbează ziua onomastică