Antena Meniu Search
x

Si-au distrus masinile pentru polita de asigurare

19 indivizi sunt suspectati ca au incasat sute de mii de euro de la firmele de asigurari pentru a-si repara masinile pe care le-ar fi distrus intentionat

Vezi și

Totul a putut avea loc cu complicitatea unui politist care le-ar fi eliberat dovezi pentru dosarul de asigurare. Acum, au schimbat scaunele de piele cu un rand de catuse. Afacerea era tesuta bine, spun politistii de la Sectia 5. Un grup de baieti din Matca, judetul Galati, a infiintat in Capitala mai multe firme fantoma. Pe firma, si in leasing, baietii si-au cumparat sase masini, toate numai bijuterii: Jaguar, Masserati, Mercedes, Audi si Porsche. Si cum nu aveau bani de cluburi, baietii au facut repede rost: au vandalizat propriile masini pentru incasarea daunelor de la asigurator.

"Dupa distrugerea autro voluntar acestia se duceau la politie, unde reclamau ca fie a fost distrus fie a fost avariat", a declarat Ionut Dana, seful sectiei de Politie Nr.5. Daca inscenau un accident de circulatie, suspectii luau usor dovezile pentru asigurator, pentru ca din grupare facea parte si un politist de la accidente usoare. Daca invocau un act de vandalism, indivizii depuneau plangeri pentru distrugere. "Autoturismul din spatele meu a fost prezentat intr-o dimineata, de fapt de aici a inceput totul, ca fiind distrus pe o strada, pe timpul noptii", a mai spus Ionut Dana.

Distrus si accidentat a fost si un Jaguar, o bijuterie de masina care a ajuns o epava peticita, iar pentru fiecare petic, indivizii au ridicat mii de euro. "La inceput au smuls oglinzile, apoi au rupt usa. Au schimbat aripa, au rupt chiar si bara. In final a fost dauna totala, iar banii i-au incasat de la asigurator", a povestit Carmina Othman.

"Prejudiciile din fiecare dosar de dauna se ridicau la sume cuprinse intre 150 de mii de lei si 200 de mii de lei", a mai spus subcomisarul.

In total ar fi 11 fapte de inselaciune. Autorii, 19 indivizi, au fost saltati dimineata, iar doua dintre masinile folosite au fost gasite la perchezitii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Si-au distrus masinile pentru polita de asigurare