Antena Meniu Search
x

Şi-au vândut casa ca să salveze o viaţă!

Au plătit peste 25 de mii de euro pentru o operaţie de cancer în străinătate. Pacientul pe care sistemul medical din România l-a trimis în altă ţară să se trateze a murit însă.

Vezi și

 Au plătit peste 25 de mii de euro pentru o operaţie de cancer în străinătate. Pacientul pe care sistemul medical din România l-a trimis în altă ţară să se trateze a murit însă. Soţia încearcă de mai bine de un an să recupereze măcar costurile terapiei.

În 2012, Alexandru, soţul Cristinei Lazăr, a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer. După mai multe încercări de tratament în ţară, Cristina şi Alexandru au decis să meargă la o clinică din Germania.

Şi, într-o săptămână, oamenii şi-au vândut locuinţa. Fără a cere ajutorul statului, ca să plece rapid. Alexandru a suferit, în total, nouă operaţii. Familia a plătit peste 26 de mii de euro pentru tratamentul din străinătate. Degeaba însă. În aprilie anul trecut, Alexandru a murit pe patul de spital.

Resemnată, Cristina a încercat să deconteze costurile terapiei la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti. Cheltuielile de spitalizare au fost decontate la preţurile din România şi doar pentru serviciile din pachetul medical de bază. Pentru costul operaţiilor, Cristina a fost sfătuită să se adreseze direct Ministerului Sănătăţii.

Chiar dacă sunt şanse mici pentru recuperarea banilor, Cristina Lazăr urmează să depună dosarul şi la Minister. Asta înseamnă însă alte drumuri, alţi nervi şi încă mult timp pierdut. Asta după o lungă suferinţă pe care acelaşi sistem medical rece la solicitările acestei familii nu a putut să o trateze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Şi-au vândut casa ca să salveze o viaţă!