Antena Meniu Search
x

Simona Dumitrescu, prima femeie din România care a alergat la Polul Nord

Anul acesta un maraton la Polul Nord, anul viitor un alt fel de cursă lungă.

Vezi și

Anul acesta un maraton la Polul Nord, anul viitor un alt fel de cursă lungă. Simona Dumitrescu, sportiva care în aprilie se întorcea cu medalia de argint de la una dintre cele mai grele competiţii din lume, plănuieşte nunta în 2018. Şi poate şi un maraton la Polul Sud.

Momentul de glorie. La final de an, Simona Dumitrescu are ce trece în bilanţ. Este prima femeie din România care termină un maraton la Polul Nord. Acum s-a întors în locul unde a început pasiunea ei pentru alergat. Stadionul din Râmnicu Vâlcea. "Prima dată, chiar îmi aduc aminte, am dat 25 de ture."

A fost momentul în care Simona îşi descoperea abilităţile de alergătoare de cursă lungă. Pentru că iubea în egală măsură natura, a trecut de la alergatul pe stadion, la alergatul pe munte. Iar într-o zi cu ger, i-a încolţit în minte ideea: "Mi-am zis aşa, în gândul meu, ca o încurajare, hai Simona, hai că poti. Ce-ar fi să alergi la Polul Nord."

Îndeplinirea dorinţei a venit în aprilie. Startul s-a dat la minus 38 de grade Celsius: "Acolo era, într-adevar, foarte firg, dar cred că aveam, aşa, o euforie şi o bucurie că am ajuns acolo, eram mândra, era steagul României."

Iar ambiţia a învins. Cu genele lipite de ger a trecut linia de finish după ore de chin. A luat medalia de argint: "Când am ajuns la finish, am zis, mamă, am 24 de ore de când n-am dormit."

Cu un an 2017 plin de realizări, Simona se pregăteşte să facă din 2018 unul şi mai împlinit. Pe viitorul soţ l-a cunoscut tot la alergat. Ca şi ea, este un împătimit al maratoanelor. Probabil va fi mândru de următoarea ţintă a soţiei: "Nu, la Polul Nord, nu. Poate Sud."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Simona Dumitrescu, prima femeie din România care a alergat la Polul Nord