Antena Meniu Search
x

Video Sinaia, cea mai aglomerată stațiune de Crăciun

E prima dată când, cu două zile înainte de Crăciun, se pot găsi camere libere în aproape orice hotel de la munte. Cea mai ocupată staţiune este Sinaia, care are şi avantajul că vine la pachet cu pârtii excelente, cu zăpadă din belşug. La polul opus se află Poiana Braşov, unde cele mai multe rezervări au fost anulate. Revelionul se anunţă ceva mai profitabil pentru hotelieri dar şi atunci doar jumătate dintre camere vor fi ocupate.

Vezi și

De astăzi, echipa Observator este la munte, de unde va transmite informaţii pe toată perioada Sărbătorilor.

Cu două zile înaintea Crăciunului, toate drumurile duc la Sinaia, acolo unde cele şapte pârtii cu zăpadă naturală atrag iubitorii sporturilor de iarnă. 

Şoseaua spre cota 1400 s-a transformat într-o lungă coadă de maşini de aproape 2 kilometri, parcate care pe unde au apucat, pe o parte sau cealaltă a drumului.  

Mai jos, în hoteluri, aceeaşi aglomeraţie. Iar vacanţa abia a început.

Valentin Stan, reporter Observator: La Sinaia stratul de zapada masoara aproximativ 50 de cm. Nu-i de mirare ca statiunea ramane printre favoritele turistilor. In momentul de fata doar 10% dintre pensiuni si hoteluri mai au locuri libere.

Mulţi turişti nici nu au vrut să se cazeze. 

Poiana Brașov fără turiști

La 50 de kilometri distanţă, cea mai renumită staţiune pentru sporturile de iarnă e aproape goală în prag de Sărbători. Ploaia a descumpănit turiştii, care nu prea mai au ce face la Poiana Braşov fără zăpadă. Iar asta în condiţiile în care un sejur costă la jumătate faţă de Anul Nou: între 1.500 şi aproape 3.000 de lei de persoană pentru cinci zile la un hotel de patru stele.

Aşa că păstrarea distanţei nu este o problemă pentru puţinii turişti.

Nici de Revelion nu va fi prea vesel. Sătui de restricţii, oamenii preferă să rămână acasă.

De Anul Nou, jumătate din hotelurile din Poiană vor fi goale. În schimb, pe Valea Prahovei se anunţă o vacanţă aproape ca în anii trecuţi, cu un grad de ocupare de 70%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Sinaia, cea mai aglomerată stațiune de Crăciun