Antena Meniu Search
x

Sinaia, recunoscută internaţional ca cea mai bună stațiune de schi din România (Video)

Mulţi dintre noi şi-au făcut deja planuri pentru Sărbători, care includ şi o vacanţă la schi. Cei care încă nu s-au gândit trebuie să ştie că Sinaia a fost recunoscută internaţional ca cea mai bună staţiune de schi din ţara noastră, pentru al treilea ani consecutiv.

de Redactia Observator

la 02.12.2019, 14:39

Vezi și

Mulţi dintre noi şi-au făcut deja planuri pentru Sărbători, care includ şi o vacanţă la schi. Cei care încă nu s-au gândit trebuie să ştie că Sinaia a fost recunoscută internaţional ca cea mai bună staţiune de schi din ţara noastră, pentru al treilea ani consecutiv.

Însă şi Bansko, care se află în ţara vecină a fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din Bulgaria, care a devenit în ultimii ani tot mai cautată de pasionaţii sporturilor de iarnă.

Austria însă, acolo unde ai acces la sute de kilometri de pârtii, iar aglomerația nu mai e o problemă pe un domniu schiabil uriaş, rămâne raiul schiorilor din întreaga lume.

Sinaia a devenit în ultimii ani tot mai râvnită de iubitorii sporturilor de iarnă Şi asta pentru că s-au tot investit bani pentru modernizarea staţiunii, care are cel mai mare domeniu schiabil din ţară.

Acum dispune de 15 pârtii de schi, în total 26 de kilometri de pârtie! Un skipass pentru o zi costă în jur de 30 de euro pentru adulţi şi 22 de euro pentru copii.

La doi pasi de ţara noastră se află staţiunea Bansko, care este una dintre destinaţiile favorite pentru ski şi snowboard în Bulgaria. Însă de câţiva ani şi pentru români. Are 75 de km de pârtii şi peste 200 de tunuri cu zăpadă artificială, care funcţioneaza non-stop.

Staţiunea are şi un sezon lung de schi de la jumătatea lui decembrie până la jumătatea lunii mai. Skipass-ul pentru un adult pe zi costa 33 de euro, iar pentru un copil 23.

Însă pârtiile din Austria, recunoscute în întreaga lume ca raiul schiorilor sunt de departe preferate atât de români, cât şi de străini.

Cu sute de kilometri de pârtie şi zeci de intalaţii care străbat munţii în toate direcţiile, în fiecare iarnă, peste 100.000 de români au ajunsă să testeze pârtiile din Alpii austrieci.

Ski-pass-ul costa intre 30 şi 50 de euro pentru adulţi şi 23 de euro pentru copii. Dar preţurile pot scădea, daca vă cumpăraţi o cartelă pentru mai multe zile.

Cea mai bună însă stațiune de schi din lume a fost desemnată Val Thorens din Franța, iar cea mai bună stațiune pentru sporturile de iarnă freestyle a fost declarată Laax din Elveția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sinaia, recunoscută internaţional ca cea mai bună stațiune de schi din România (Video)