Antena Meniu Search
x

Scandal cu sindicalişti la Comisia de Muncă din Parlament

Scandalul salariilor pare fără sfârşit. Noi propuneri aduse de liderii sindicali au încins discuţiile în Parlament.

Vezi și

Scandalul salariilor pare fără sfârşit. Noi propuneri aduse de liderii sindicali au încins discuţiile în Parlament. La comisia de Muncă, un deputat PSD a uimit audienţa când a spus că medicii vor avea salarii mai bune, pentru că avem nevoie de ei, în timp ce pe poliţişti nu îi caută nimeni prin străinătate. De cealaltă parte, un sindicalist de la Penitenciare i-a răspuns unui liberal că este needucat. Astăzi, parlamentarii au stabilit cine primeşte sporuri şi cine nu. 

- Daţi pe sistem, pe anexa 6. 

- Pe sistem, în ce sens?

- Pe anexa 6, nu ştiţi ce-i pe sistem? 

Pe acelaşi subiect

- Nu pe sistemul dumneavoastră, binom, nu pe ăla, eu mă refeream la ăla sănătos nu pe care-l practicaţi. 35.40

Aşa s-au dezbătut modificările pe care sindicaliştii le-au propus, astăzi, în comisia de muncă. 

- Se opune cineva? Se abţine? 

- Vă rog să-mi permiteţi!

- Nu vă permit, tocmai am stabilit, nu eraţi în sală, sindicaliştii au vorbit astă-vară.

Nici vara şi nici iarna n-a fost linişte între parlamentari şi restul bugetarilor. Pentru ultima categorie legea salarizării nu pare deloc satisfăcătoare. Aşa că sindicaliştii au făcut câteva încercări. Au votat să ofere sporuri pentru angajaţii administraţiei publice centrale. Adică cei care lucrează în Ministere, Parlament, Administraţia prezidenţială, agenţii sau direcţii. 

Cu aceste modificări, Secretarul General al Guvernului ar putea ajunge anul acesta direct la salariul pe care ar fi trebuit să îl câştige în 2022. La fel şi angajaţii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Integritate, dacă ar primi un spor de 15% din salariul actual. 

Şi în spitale s-au propus majorări.

- Un spital mic are medic primar şi-atunci salariul managerului este mai mare şi un spital mare are medic specialist director medical....

- Asta e, să migreze toţi la spitalul mic, că au nevoie de medici. 18.54

Practic, managerii care conduc unităţi cu mai mult de 400 de paturi ar trebui să câştige cu 10% mai mult decât directorul medical. Directorii de îngrijiri, şefii de secţii, psihologii şi farmaciştii din spitale ar putea avea şi ei salarii mai mari.

Discuţii aprinse au fost şi pentru trupele de interveţie. Din jandarmerie sau din penitenciare. Aceştia vor salarii mai mari cu 10 procente. 

Mâine, proiectul ajunge la votul final în plenul Camerei Deputaţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Scandal cu sindicalişti la Comisia de Muncă din Parlament