Antena Meniu Search
x

Sistemul de avertizare a populaţiei Ro-alert intră în teste de miercuri

Sistemul "Ro-alert" este la un pas de funcţionare. De miercuri, autorităţile vor începe testarea programului prin care românii vor primi alerte prin sms, în caz de pericol iminent. Mesajul va veni, spun cei de la ISU, cu suficient timp înainte, astfel încât oamenii să se pună la adăpost.

Vezi și

Sistemul "Ro-alert" este la un pas de funcţionare. De miercuri, autorităţile vor începe testarea programului prin care românii vor primi alerte prin sms, în caz de pericol iminent. Mesajul va veni, spun cei de la Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă, cu suficient timp înainte, astfel încât oamenii să se pună la adăpost.

Locuitorii Bucureştiului vor primi miercuri sms-uri prin sistemul Roalert. Şi, deşi vremea se înrăutăţeşte considerabil, acesta va fi doar de exerciţiu. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să intrăm în panică.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă face aceste teste tocmai pentru ca implementarea sistemului, la nivel naţional, să fie cât mai rapidă.

Cum funcţionează sistemul Ro-alert

Pe acelaşi subiect

În funcţie de zona în care ne aflăm, telefonul nostru mobil este identificat de celula operatorului de telefonie care activează în acea arie. Astfel, dacă pentru acea zonă este semnalată vreo situaţie de urgenţă - de exemplu - fenomene meteo extreme, cutremur, inundaţie sau chiar un atac terorist - automat vom primi un sms de avertizare.

Din acel moment, fiecare dintre noi trebuie să ştie cum să acţioneze, pentru a ne feri de pericolul iminent. 

Legea pentru sistemul de avertizare a populaţiei "Ro-alert" a fost promulgată în luna martie a acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sistemul de avertizare a populaţiei Ro-alert intră în teste de miercuri