Antena Meniu Search
x

Şi ORTODOXISMUL se pregăteşte de RĂZBOI. Iată cum

Criza din Ucraina îngrijorează o lume întreagă. Se vorbeşte tot mai intens despre un al Treilea Război Mondial. Se pare că şi site-urile ortodoxe se conformează şi ne învață ce să facem în cazul izbucnirii unui război.

Criza din Ucraina îngrijorează o lume întreagă. Se vorbeşte tot mai intens despre un al Treilea Război Mondial. Se pare că şi site-urile ortodoxe se conformează şi ne învață ce să facem în cazul izbucnirii unui război.

"Ce poate fi mai îngrozitor decât Războiul? Într-o lume din ce în ce mai „instabilă" (din punctul de vedere politic, economic, social) și mai „aglomerată" (din cauza înmulțirii populației, statelor și grupurilor de interese) apariția confruntărilor este inevitabilă. Uneori ciocnirile sunt pașnice, dar deseori ele se transforma ușor în confruntări violente, razboaie mici, locale sau mari, mondiale. Din păcate, oamenii nu învață nimic din istoria lor sau a altora. Cineva spunea: nu știu cu ce arme se vor lupta oamenii în al treilea război mondial, dar în al patrulea sigur cu ciomege, arcuri și săgeți", se arată pe Santinela Ortodoxă.

Tot pe acest site ni se spune ce trebuie să facem în caz de război:

"Pregătește-te din timp. Un război de tip ABC nu poate dura prea mult, așa că pe moment ai șanse să scapi cu viață.  Alarmarea populației se va face cu mijloace speciale – acustice (sirene electrice, dinamice cu aer comprimat), optice și de alt fel (clopote, fluiere cu abur, sonerii etc).

La recepționarea semnalului de alarmă, cetățenii sunt obligați să înceteze orice activitate, să-și ia echipamentul de prim ajutor și protectie individuală, să-și facă rezerve de apă și în funțtie de felul alarmei să se adapostească sau să se evacueze, înainte de părăsirea clădirii se va întrerupe alimentarea instalațiilor și utilajelor cu gaze, apă, curent electric.

Echipamentul individual de protecție impotriva efectelor armelor convenționale constă din: masca contra gazelor, trusă sanitară anti-chimică, costumul de protecție, aparate și măști izolante, mijloace improvizate de protectie. Fiecare cetățean este obligat să cunoască modul de folosire a acestor mijloace individuale.

Adăpostirea se face în adăposturi de protecție civilă, subsoluri, metrou sau alte lucrări subterane, în denivelări ale terenului. Toate spațiile special sunt echipate cu instalatii de ventilație și filtrarea aerului.

Într-un adapost trebuie respectate următoarele reguli:

- Nu introduce animale și materiale inflamabile, explozibile, iritante.

- Păstreaza ordinea și curățenia.

- Nu fuma și nu folosi lămpi cu flacără deschisa, felinare, lumânări.

- Să ai la tine: mască de gaze, documente de identitate, lanternă, trusa sanitară, medicamente,

apă, alimente.

- Acordă primul ajutor.

- Nu părăsi adăpostul decât la încetarea alarmei", se arată pe site-ul Prosistemhah.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Şi ORTODOXISMUL se pregăteşte de RĂZBOI. Iată cum