Antena Meniu Search
x

Video Situație bizară într-o localitate din Brăila. Oameni lăsați fără pubele de gunoi, după o dispută între primar și cei de la salubritate

Primăria unei localităţi din Brăila refuză să le împartă oamenilor noile pubele de gunoi pe care le-a primit în cadrul un proiect pe fonduri europene. Edilul spune că nu e treaba lui să distribuie containerele şi încă nu reuşeşte să se pună de acord cu noul operator de salubrizare. Aşa că pubelele zac într-o magazie, iar oamenii îşi îngroapă deşeurile în spatele curţii.

de Redactia Observator

la 02.03.2023, 08:31

Vezi și

Câteva sute de pubele stau aici depozitate în o magazie de 8 ani de zile, pubele care astăzi ar fi trebuit să fie în gospodăriile localnicilor. Primăria le-a primit, a semnat pentru ele, și acolo au rămas.

Radu Popa, primar Cireșu: Da, sunt. Am procesul verbal, că nu vă pot spune acum că sunt patru, cinci feluri de pubele.

Iar de la 1 martie, operatorul de salubrizare unic pe județ trebuia să înceapă să colecteze gunoiul. Doar că deocamdată n-are din ce. Asta pentru că primăria refuză să distribuie pubelele către oameni, pe motiv că nu e treaba ei să facă asta.

Radu Popa, primar Cireșu: Nu e de ajuns că noi suntem casierii acestei societăţi comerciale care realizeză venituri? Ei realizează venituri, e activitatea lor. Şi noi ca primărie le încasăm ca şi casier şi le dăm banii.

Pe acelaşi subiect

Oamenii din sat se descurcă și ei cum pot

Până la sfârşitul lunii februarie, primăria a avut contract cu altă firmă privată. Acum există un operator unic stabilit de autoritățile județene prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, din care face parte și primăria Cireșu. Și cu toate astea, nu se știe cum va fi ridicat gunoiul.

Nouă milioane de euro, bani europeni, au fost investiți în programul de management integrat al deșeurilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Situație bizară într-o localitate din Brăila. Oameni lăsați fără pubele de gunoi, după o dispută între primar și cei de la salubritate