Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! Smartphone-ul te ajuta sa slabesti

Telefoanele joaca, acum, rolul antrenorului personal de fitness, dar si de nutritionist. Trebuie sa descarcati cateva aplicatii si telefonul inteligent va avea grija atat de corpul, cat si de sanatatea dumneavoastra

Vezi și

In ajutorul celor care vor sa-si mentina silueta au aparut tot felul de aplicatii pentru smartphone. "Ne notam fiecare lucru mancat sau baut, evident, cu cantitatile aproximative, si el va calcula caloriile totale, proteinele, nutrientii. Avem si aplicatii care urmaresc greutatea. Nu trebuie noi sa tinem minte cate kilograme am avut ieri. El tine minte acest trecut pentru noi si ne face un grafic", a explicat un specialist.

Dar aplicatiile mobile pentru slabit fac mult mai mult decat sa tina un jurnal al kilogramelor. "Sunt aplicatii pentru mobil de nutritie care pot calcula caloriile, care iti pot da in urma unei fotografii la raftul magazinului continutul nutritional al alimentelor, care te pot ajuta sa eviti anumite alimente in momentul in care le faci o poza sau le scanezi codul de bara, care iti numara caloriile zilnice, deci iti tin un jurnal alimentar, care iti spune cat ai alergat, care iti arata exercitii fizice", a detaliat un consultant in nutritie si fitness.

Astfel, aplicatiile au devenit un fel de antrenor personal. Desigur, cu conditia sa fim motivati sa facem miscare si in lipsa unui antrenor. In plus, unele aplicatii iau locul antrenorilor personali de fitness, interactioneaza si motiveaza utilizatorii cu diferite mesaje vocale. O alta aplicatie pentru smartphone te lamureste ce fel de mancare contine mai multe calorii. De exemplu, te anunta ca salata de ton are mai multe calorii decat pieptul de pui la gratar. Iar in acel moment stii ce decizie trebuie sa iei.

O aplicatie contra cost ii dezvata pe pofticiosi de obiceiurile unei alimentatii proaste. Este vorba despre un program audio, care, prin intermediul relaxarii, ajuta utilizatorul sa renunte la mancatul prea repede sau prea mult. Aplicatia isi propune sa rezolve prin hipnoza problemele legate de alimentatie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! Smartphone-ul te ajuta sa slabesti