Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Șoferii care și-au montat numere de înmatriculare speciale riscă să ajungă pietoni

Din ce în ce mai mulţi şoferi din România riscă să devină pietoni, din cauză că şi-au montat pe maşini numere de înmatriculare speciale! Mai mult, ca să fie siguri că nu vor fi traşi pe dreapta, unii le aleg pe cele care au şi o siglă care indică faptul că ar fi membri ai unei asociaţii de poliţişti.

de Redactia Observator

la 24.11.2018 , 20:47

Din ce în ce mai mulţi şoferi din România riscă să devină pietoni, din cauză că şi-au montat pe maşini numere de înmatriculare speciale! Mai mult, ca să fie siguri că nu vor fi traşi pe dreapta, unii le aleg pe cele care au şi o siglă care indică faptul că ar fi membri ai unei asociaţii de poliţişti. Marea problemă este că astfel de numere speciale se pot cumpăra cât se poate de uşor. A demonstrat-o un experiment Observator, realizat cu o cameră ascunsă.

Numerele speciale, în care sunt spaţii mari între litere şi cifre au devenit o modă. Iar pe tot mai multe plăcuţe de înmatriculare apare şi însemnul IPA, ceea ce indică faptul că - la volan - s-ar afla un membru al Asociaţei Internaţionale a Poliţiştilor. Şoferii fac asta în speranţa că, odată ce agenţii de la Rutieră văd acest însemn, nu-i vor trage pe dreapta din solidaritate de breaslă. Problema este că astfel de numere speciale se obţin destul de uşor.

Alţi comercianţi sunt mai discreţi. Lucrează doar online. Dar fără să menţioneze că plăcuţele nu sunt legale.

Vezi și

Cei de la Direcţia de Înmatriculări Auto au un mesaj cât se poate de clar pentru şoferii care îşi montează pe maşini astfel de plăcuţe.

RODICA POPESCU, purtător de cuvânt al DRPCIV: Sunt pasibili de amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare, retragerea plăcuţelor, două puncte amendă şi eliberarea unei dovezi fără drept de circulaţie.

Şi ofiţerii de la Rutieră sunt revoltaţi când văd numerele speciale, mai ales cele cu sigla Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor.

Statisticile Poliţiei Rutiere arată că - doar anul acesta - 3.000 de şoferi au fost amendaţi pentru numerele de înmatriculare neconforme

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Șoferii care și-au montat numere de înmatriculare speciale riscă să ajungă pietoni