Antena Meniu Search
x

Video Șoferi și primari luați prin surprindere de vremea rea. Unii edili nici nu știau că trebuie să înființeze comandamente de iarnă

Şoferii care au avut drum, noaptea trecută, prin judeţul Braşov, au fost luaţi pe nepregătite de ninsorile de cod portocaliu. Primarii din judeţ au primit ordin să aibă comandamente gata să acţioneze 24 de ore din 24, însă unii nici nu știau.

de Redactia Observator

la 17.03.2021, 08:44

Vezi și
  • Un control la sediul primăriilor a arătat că mulţi edili au ignorat dispoziţiile. Unii nici nu auziseră de ordin

Ninsoarea abundentă care cade la munte i-a luat prin surprindere pe şoferi. Aseară, două TIR-uri au rămas blocate în nămeţi, în Râşnov.

Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Brașov: I-am ajutat, i-am scos, a fost nevoie, din păcate şi de restricţionarea circulaţiei de mare tonaj aproximativ o oră.

Şi pe DN 1A, în zona localității Cheia, traficul rutier a fost oprit total pe ambele sensuri după ce remorca unui TIR care transporta bere a rămas de-a curmezișul pe partea carosabilă.

Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Brașov: În zona montană din sudul Transilvaniei se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile, aşa că toţi şoferii care vin aici, în zonă, să fie pregătiţi.

Cod portocaliu de vreme rea până joi

La munte e cod portocaliu de vreme severă în următoarele 48 de ore. Toate primăriile din judeţul Brașov au primit ordin de la Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență să aibă centre de permanenţă gata să intervină în caz de necesitate 24 de ore din 24. Numai că, ordinul nu a fost respectat peste tot. La Ghimbav, de exemplu, cei doi pompieri trimişi în control au ciocănit de zor în ușa primăriei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acolo, centrul de permanență era activ. În Sâmpetru însă era beznă în primărie. Primarul susţine că nu a auzit de ordin.

Marian Arhire, primar Sânpetru: Nu, nu a ajuns la mine aşa ceva.

Meteorologii au emis ieri două atenționări cod galben și portocaliu de ploi şi ninsori valabile până joi. Zona montană din 15 județe va fi sub cod portocaliu de viscol puternic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Șoferi și primari luați prin surprindere de vremea rea. Unii edili nici nu știau că trebuie să înființeze comandamente de iarnă