Antena Meniu Search
x

Avertizare meteo: România, între viscol şi ploi abundente. Temperaturi scăzute în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți, două atenționări Cod galben și portocaliu de ploi, ninsori și viscol până joi. Zona montană din 15 județe va fi sub Cod portocaliu de viscol puternic.

De Monica Palade la 16.03.2021, 14:45
Avertizare meteo: România, între viscol şi ploi abudente. Temperaturi scăzute în Capitală - Hepta

Astfel, de marți ora 10:00 până joi ora 6:00, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp.

Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1500 de metri altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55...65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului.

Cod portocaliu în zona Carpaților Meridionali și de Curbură

În intervalul marți ora 14:00 - miercuri ora 23:00 va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu. Meteorologii anunță intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90...110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Codul portocaliu vizează județele Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

Temperaturi scăzute în Capitală

În Capitală, va ploua aproape continuu și se vor acumula cantități mari de apă, pe alocuri chiar 35 de litri pe metrul păstrat, iar vântul va sufla cu putere în București, marți și miercuri, anunță meteorologii.

Pe parcursul zilei de marți și în noaptea de marți spre miercuri va ploua aproape continuu și se vor acumula cantități de apă însemnate (20...30 l/mp și izolat peste 35 l/mp).

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări (rafale de 40...45 km/h).

Miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, temporar va mai ploua, în general slab cantitativ, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 6 - 8 grade, iar cele minime de 2 - 4 grade.

Citeşte şi: Vremea 15 - 28 martie 2021. Urmează două săptămâni cu ninsori şi ploi în toată ţara

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Avertizare meteo: România, între viscol şi ploi abundente. Temperaturi scăzute în Capitală