Antena Meniu Search
x

Şoferii violenţi ar putea rămâne fără permis

La fel şi cei fără obraz, care încurcă traficul cu bună ştiinţă. Injuriile, semnele obscene, intimidările, toate vor fi pedepsite aspru. La fel şi parcările în mijlocul drumului sau mersul prea încet. Toate, însă, dacă parlamentarii schimbă codul rutier. Deocamdată, proiectul de lege se află în dezbatere publică.

Vezi și

 Şoferii violenţi ar putea rămâne fără permis. La fel şi cei fără obraz, care încurcă traficul cu bună ştiinţă. Injuriile, semnele obscene, intimidările, toate vor fi pedepsite aspru. La fel şi parcările în mijlocul drumului sau mersul prea încet. Toate, însă, dacă parlamentarii schimbă codul rutier. Deocamdată, proiectul de lege se află în dezbatere publică.

O astfel de atitudine îi poate lăsa pe şoferi DOUĂ LUNI fără permis, dacă proiectul de lege trece de Parlament. Vizaţi de sancţiuni drastice nu sunt doar cei care înjură, ci şi cei care încurcă circulaţia.

Agresivi sunt consideraţi şi şoferii care claxonează obsesiv, cei care demarează în trombă sau conducătorii auto care folosesc toate benzile de circulaţi pe care le au la dispoziţie

Iniţiatorii proiectului îşi justifică ideea prin statistici. Agresivitatea la volan e tot mai des cauza accidentelor. În vara anului trecut, şoferul unui bolid a vrut să intimideze un conducător auto care mergea cam încet. Bărbatul s-a speriat iar maşina pe care o conducea a ieşit în decor. O femeie era să fie secerată pe stradă.

Conductorii auto care îşi conduc maşinile pe trotuar sunt sancţionaţi conform ordonanţei cu amendă până la 6000 de lei

În noua formă, sancţiunile încep de la şase puncte amendă şi ar putea duce chiar la suspendarea permisului de conducere.

Sancţiunile pot fi acordate doar în urma constatărilor ori a sesizărilor iar înregistrarile din trafic sunt luate în considerare doar dacă au fost folosite camere omologate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Şoferii violenţi ar putea rămâne fără permis