Antena Meniu Search
x

Şoferul care şi-a pus pe numerele de înmatriculare un mesaj anti-PSD riscă să facă închisoare!

Şoferul care a afişat un mesaj anti-PSD pe plăcuţele de înmatriculare a rămas şi fără permis, şi fără numere. Poliţiştii i-au făcut chiar şi dosar penal.

Vezi și

Şoferul care a afişat un mesaj anti-PSD pe plăcuţele de înmatriculare a rămas şi fără permis, şi fără numere. Poliţiştii i-au făcut chiar şi dosar penal. Îl acuză că n-avea drept de circulaţie, deşi ambasada Suediei, ţara în care a fost înmatriculat faimosul autoturism, contrazice varianta autorităţilor române. Mesajul controversat a dat naştere unui întreg val de gesturi similare, în toată ţara.

Poliţiştii dau numerele jos. Un gest care încheie săptămâni de controverse. Plăcuţele cu mesaj licenţios au circulat nu doar pe Facebook, ci şi pe drumurile publice. Şoferul şi-a înmatriculat maşina în Suedia şi a plătit 650 de euro pentru a-şi personaliza numerele. Aşa cum era de aşteptat, nu a trecut neobservat în România.

Până acum, şoferul a scăpat de fiecare dată. Însă poliţiştii au invocat astăzi convenţia de la Viena, potrivit cărei "Numărul de înmatriculare trebuie sa fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere", numai că aceast convenţie a fost modificată în 2016 şi ar permite, de fapt, şi utilizarea exclusivă a literelor.

Ambasada Suediei susţine, într-un comunicat, că şoferul poate circula cu plăcuţele personalizate oriunde în Uniunea Europeană. Cu o condiţie: să aibă asupra lui şi plăcuţele oficiale, pe care să le pună, în caz că România nu acceptă numerele cu mesaj.

Pentru că nu s-a conformat, şoferul a rămas fără permis şi are şi dosar penal pentru conducerea unui autoturism ale cărui plăcuțe nu sunt valabile pe teritoriul țării noastre. Bărbatul riscă de la 6 luni la 2 ani închisoare sau amendă.

Mesaje similare au apărut în ultimele săptămâni în spaţiul public. Liviu Dragnea a reacţionat: "Este o campanie mizerabilă şi arată cât de adânc s-au dus în mocirlă, adversarii noştrii politici. Asta înţeleg ei din politică."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Şoferul care şi-a pus pe numerele de înmatriculare un mesaj anti-PSD riscă să facă închisoare!