Antena Meniu Search
x

Angajații din sistemul public nu mai intră în șomaj tehnic

S-a schimbat schimbarea. Angajaţii statului nu mai intră în şomaj tehnic. Măsura pe care chiar premierul României, Ludovic Orban, o anunţa acum două săptămani nu mai e de actualitate.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 23.04.2020, 21:43

Vezi și
  • Peste un milion de contracte de muncă din sistemul privat au fost suspendate temporar.
  • Peste 256.000 de angajați din sistemul privat au primit, până acum, șomaj tehnic.

S-a renunțat la decizia inițială pentru că se apropie sfârșitul stării de urgență și pentru că cei care lucrează în instituțiile statului sunt și cei care sunt în prima linie.

Iar premierul Ludovic Orban dădea exemplu aici pe angajații din Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Armata, dar și cei care lucrează la Ministerul Muncii și se spunea că cei de la Ministerul Muncii lucrează intens în aceste zile pentru ca plățile către cei care trebuie să primească șomajul tehnic să fie făcute la timp.

Dacă ne uităm pe cifre vedem că până vinerea trecută fuseseră făcute plățile în contul a peste 37.000 de angajatori, bani care au ajuns mai departe, în contul a peste 256.500 de angajați.

Datele actualizate de la Ministerul Muncii arată că sunt peste un milion de contracte de muncă suspendate până în acest moment, iar cele anulate depășesc cifra de 250.000.

Premierul Ludovic Orban spunea că bani sunt pentru plata primei perioade pentru șomajul tehnic și că unele plăți pot fi decontate din bugetul unii europene. De altfel, dacă ne uităm spre rectificarea bugetară, vedem că Ministerul Muncii a primit cea mai mare sumă, peste opt miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Angajații din sistemul public nu mai intră în șomaj tehnic