Antena Meniu Search
x

Sorin Avram, polițist și custode la propriul muzeu

Istoria are legile ei. Şi uneori, poliţiştii scriu legile istoriei. Sorin Avram este ajutorul şefului de Post dintr-o comună din Satu Mare.

Vezi și

 Istoria are legile ei. Şi uneori, poliţiştii scriu legile istoriei. Sorin Avram este ajutorul şefului de Post dintr-o comună din Satu Mare. În buna tradiţie a muncii poliţieneşti, a salvat de la groapa de vechituri şi a făcut ordine în mii de obiecte tradiţionale româneşti.

Sorin Avram este ajutorul şefului de Post din comuna Craidorolţ. Când nu e în uniforma de poliţist, o îmbracă pe cea de custode. Acum 100 de ani, primul om ar fi trecut, desculţ şi el, pragul casei din lut. Flămând şi obosit de munca câmpului, şi-ar fi căutat din priviri vatra caldă, masa aburindă, familia. Noţiuni pe care Sorin Avram vrea să le salveze de la uitare.

În prezent, în cele şase odăi ale muzeului se află mai mult de 1.000 de obiecte tradiţionale româneşti. Straie olteneşti şi maramureşene, unele moştenite, altele recuperate din cutiile cu amintiri ale sătenilor.

Nici curtea casei nu rămâne goală. Noi exponate se strecoară în continuu printre rândurile de pomi. Cândva erau tehnologii revoluţionare în gospodăria omului. Astăzi ele ne vorbesc despre forţa şi munca ţăranului român de altădată.

Toţi cei care vor să vadă frumuseţile adunate de Sorin Avram sunt aşteptaţi cu drag să treacă pragul muzeului. Nu există taxă de intrare, ci doar dorinţă de păstrare a isotoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Sorin Avram, polițist și custode la propriul muzeu