Antena Meniu Search
x

Video ''Şoseaua Morţii'', un drum şi mai periculos din cauza unei asfaltări. Şoferii sunt stresaţi pentru că marcajele lipsesc cu desăvârşire

O asfaltare mult așteptată s-a transformat în coşmarul şoferilor! Lucrările la Drumul European care leagă Iașul de județele din vestul țării și de Capitală sunt în plină desfăşurare. Însă lipsa marcajelor în această fază face ca drumul cunoscut drept "Șoseaua Morții", să fie și mai periculos. Şefii de la Drumuri spun că nu există riscuri dacă şoferii sunt atenţi. Îi contrazic însă experţii în conducere defensivă şi numeroasele accidente din ultima vreme.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.05.2021, 10:41

Vezi și

Suntem pe Drumul European 583, cunoscut şi ca Şoseaua Morţii. Între Leţcani şi Podul Iloaiei, muncitorii asfaltează, iar şoferii se stresează. De vină este lipsa marcajelor. 

''E foarte dificil. Nu ne putem orienta și mulți circula cu viteză, e foarte dificil fără marcaje. Unii nu știu unde e linie continua, discontinua.''

''Toata lumea se bagă care cum vrea, care cum merge. Neavând nicio regulă, fiecare merge cum vrea.'' 

''Nici nu-i de mirare că accidentele sunt la ordinea zile.''

Pe acelaşi subiect

''Omul nu avea repere. A dat în apă. Probabil, nici anvelope conforme nu avea. Aici depășește și dă în margine unde clar pierde aderența.'' 

Drumul ţine, practic, loc de autostradă. Este singurul care leagă Iașul de județele din vestul țării și de Capitală. Şi este cu atât mai periculos pentru şoferii începători. În mod normal, acest drum european are o singura banda pe sens și acostamentul consolidat care a ajuns să fie folosit de conducătorii auto drept o altă bandă de circulație din cauza traficului intens. 

Cum asfaltarea poate deveni un pericol real pentru şoferi

Dacian Dicu, instructor conducere defensivă: Logic, dacă nu vezi marginea drumului şi mijlocul, dacă nu stăpâneşti bine maşina, nu găseşti direcţia în care te duci. Logic ar fi ca administratorii durmului sa il si traseze.

Cei de la Drumuri spun că trebuie să treacă două săptămâni până la trasare că aşa ar spune legea. Şi tot ei susţin că nu lipsa marcajelor duce la producerea accidentelor.  

Nicolae Popovici, șef al Biroului de comunicare și Relații Publice DRDP Iași: Va fi executat și marcajul rutier după ce se va finaliza această lucrare. În acest moment, pe sectorul deja executat, au fost făcute pre-semnalizări ale marcajului rutier. 

Dacian Dicu, instructor conducere defensivă: Asta cu două săptămâni mi se pare o inepție. Păi ce face, mor oameni până atunci. Au fost trei accidente weekendul trecut, între care două, cred, că au fost mortale. 

Lucrările la asfalt, pe cei 15 kilometri de drum, au început pe 10 mai și se vor finaliza la începutul lunii iunie. Asta înseamnă că abia la mijlocul lunii viitoare vor fi trasate și marcajele rutiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » ''Şoseaua Morţii'', un drum şi mai periculos din cauza unei asfaltări. Şoferii sunt stresaţi pentru că marcajele lipsesc cu desăvârşire