Antena Meniu Search
x

Sovata, staţiune cu tradiţie, este pregătită pentru primii turiști

După două luni de aşteptări, hotelierii şi proprietarii de pensiuni din Sovata se pregătesc să primească turişti. Se aşteptau ca sezonul să înceapă odată cu relaxarea resticţiilor de circulaţie. Dar autorităţile le-au dat planurile peste cap, iar cum speră că primii musafiri le vor trece pragul de la 1 iunie. Tuturor le este foarte geu să vadă pustie staţiunea care an de an atrâgea zeci de mii de turişti.

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 15:40

Vezi și
  • Pensiunile și hotelurile din Sovata, pregătite pentru turiști
  • Vacanțele, date peste cap de pandemia de coronavirus

Sovata, o staţiune cu tradiţie, care an de an atrăgea zeci de mii de turişti, este acum pustie. Pandemia de coronavirus a ţinut oamenii acasă, iar odată cu relaxarea restricţiilor de circulaţie doar câţiva s-au încumetat să vină.

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni încă aşteaptă primul val de turişti. Sperau să îşi întâmpine musafirii de la jumătatea acesti luni. Dar starea de urgenţă a dat toate planurile peste cap.

Eniko Takacs, angajată pensiune - Am avut rezervari, dar s-au anulat. Cred ca de la 1 se deschid, daca drumul, cine stie, ca fiecare zi se schimba, nu se stie.

Chiar dacă deschiderea sezonului este incertă, cu toţii au început să facă pregătiri.

Iosif Bedo, administrator vila - Suntem pregatiti cu dezinfectare cu masti cu tot ce trebuie. Asteptam cu drag sa vina turistii

Statiunea Sovata se situează într-una dintre cele mai bogate regiuni cu minerale naturale din Romania, şi este recunoscută mai ales pentru lacurile ale căror ape au efect terapeutic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sovata, staţiune cu tradiţie, este pregătită pentru primii turiști