Antena Meniu Search
x

Special! Aparatul care creează dinți pe loc

Pentru omul modern, un zâmbet curat şi sănătos este foarte important! Dar oricât de grijulii am fi, se mai întâmplă uneori ca o măsea sau un dinte să cedeze şi atunci avem nevoie de implant

Vezi și

Pentru omul modern, un zâmbet curat şi sănătos este foarte important! Dar oricât de grijulii am fi, se mai întâmplă uneori ca o măsea sau un dinte să cedeze şi atunci avem nevoie de implant

Este momentul în care şi pe cel mai dur om îl trec fiorii. Trebuie să recunoaştem, nimeni nu sare de bucurie când află că trebuie să meargă la dentist.

Dincolo de frica de durere, ne omora şi aşteptarea. Până noua măsea ajungea la forma finală, trebuia să facem cel puţin cinci drumuri la dentist pentru probe şi modificări. Tehnologia avansat şi acum în cabinetele stomatologilor au apărut aparatele care crează dintele şi îl modifică pe loc.

Indiferent de vârsta pe care o avem, vizita la dentist ne cam dă fiori, chiar dacă nu implică durere. La stomatolog a ajuns şi Dinu Maxer pentru o intervenţie ceva mai complicată. Ca orice om la un momendat trebuie să te desparţi de unul dintre molari. Un dinte s-a fracturat şi nu am mai putut să-i facem nimic, să-i fac pivot şi atunci am făcut o extracţie, iar pasul următor este un implant dentar sau o punte.

Proteza este aşezată într-un scanner care îi transmite forma pe monitorul computerului. Aici medicul îi modifică dimensiunea pentru a fi în armonie cu ceilalţi dinţi. Apoi datele salvate sunt trasmise frezei care începe să sculpteze măseaua. În 40 de minute orice dinte este gata.

Avantajul acestei noi tehnologii este că ne scuteşte de cele cinci drumuri pe care trebuie să le facem la stomatolog pentru a proba şi remodela coroana dentară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Aparatul care creează dinți pe loc