Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Biblioteca-patiserie din Botoșani

În Botoşani s-a deschis o patiserie inedită. Acolo, nu doar că te poţi bucura prăjituri. Ci poţi citi o carte. Patiseria are o bibliotecă proprie.

Vezi și

 Oricât de avansată ar fi tehnologia, nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai atunci când citeşti o carte bună! Mai ales dacă atunci când pe lângă lectură, bei un ceai parfumat sau mănânci o prăjitură delicioasă. De cele mai multe ori, acest răsfăţ literar se întâmplă doar în intimitatea propriei case. Există însă şi excepţii.

În Botoşani, de exemplu, s-a deschis o patiserie altfel. Acolo, nu doar că te poţi bucura prăjituri. Ci poţi citi o carte. Patiseria are o bibliotecă proprie. Însă cărţile nu sunt cumpărate de proprietari. Sunt donate chiar de clienţi. La schimb, aceştia primesc recompense delicioase.

Dumas şi un ecler. Eminescu şi o negresă. Jules Verne şi un pateu cu brânză. La prima vedere, par doar nişte asocieri bizare între nume mari ale literaturii şi câteva dintre cele mai cunoscute produse de patiserie autohtone. Nu şi când asocierile de mai sus se întâmplă într-o patiserie fără pereche din Botoşani.

Şi chiar au reuşit să facă asta. Dar nu singuri, ci chiar cu ajutorul clienţilor. Ei au fost cei care au ajutat ca rafturile să se umple. Şi asta datorită campaniei promovate de proprietarii patiseriei. Pentru fiecare carte adusă, fiecare donator primeşte o prăjitură.

Va fi un experiment interesant, mai ales că în ziua de azi, când telefonul mobil a devenit un apendice al omului modern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Biblioteca-patiserie din Botoșani