Antena Meniu Search
x

Special! Cafea pentru toate gusturile

"Dimineaţa fără cafea e precum petrecerea fără muzică!", susţin cei care refuză să-şi înceapă ziua fără să bea măcar o cană din băutura lor favorită!

Vezi și

"Dimineaţa fără cafea e precum petrecerea fără muzică!", susţin cei care refuză să-şi înceapă ziua fără să bea măcar o cană din băutura lor favorită!

Pe undeva, îi înţeleg. Deşi nu beau cafea, ador mirosul boabelor proaspăt râşnite.

Însă o cafea perfectă înseamnă mult mai mult decât boabe râşnite, un ibric, nişte apă şi un aragaz. Un specialist în prepararea cafelei are nevoie de mult mai mult. În primul rând, de o aparatură performantă, care să dozeze cafeaua în cantitatea optimă, să încălzească apa fix la temperatura ideală şi tot aşa. Dar, cel mai important, este să ştie totul despre cafea. 

O cafenea unde ţi se prepară o cafea pe gustul tău e lucru mare. Şi asta o poate confirma orice cafegiu împătimit. Partea bună este că astfel de locuri se găsesc şi în România. Locuri în care nicio dorinţă nu pare a fi exagerată.

Normal că astfel de cafele nu se prepară în modul tradiţional, la ibric, pe aragaz. Sau, mai rău, într-un banal filtru. Aşadar totul este important, de la cantitatea de cafea şi până la temperatura apei în care aceasta este turnată. Iar dacă doriţi o cafea infuzată, nicio problemă.

Cei care aleg să savureze o cafea preparată de un specialist în domeniu ştiu la ce să se aştepte.

Şi poate vi se pare bizar, dar un barista bun vă poate prepara cafea cu aromă de iasomie sau note de mango, papaya şi mandarine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Special! Cafea pentru toate gusturile